1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Kotkasulg: šamaaniks olemine tähendab tõe rääkimist ja nende aitamist, kes tulevad abi otsima
Kotkasulg: šamaaniks olemine tähendab tõe rääkimist ja nende aitamist, kes tulevad abi otsima

Kotkasulg: šamaaniks olemine tähendab tõe rääkimist ja nende aitamist, kes tulevad abi otsima

Heade uudise portaali raamatukogusse laekus sel nädalal raamat “Šamaan Evald Piirisild. Kotkasule lend”. Teeme kummarduse Rahva Raamatule ja asume raamatut lugema. Juba sissejuhatus köidab…

Ma vaatan ja mõtlen, kas šamanism on nagu teater. Kostüümid, sauad, ehted, laulud, tantsud … Šamaanid kaunistavad end sulgede, nahkade ja loomaluudega. Kas nad mängivad mingit rolli? 

Jah, nad elavad oma elu muinasjutus. Just nagu igaüks meist: kes mängib oma elu muinasjutus arsti, kes näitlejat, kes kirjanikku või koristajat. Šamanism on täiskasvanule mõeldud mäng ja veelgi enam! Miks on meile vaja seda mängu? Sellepärast, et Universum reageerib kõigile meie avaldumistele ning meie mängu stsenaariumi kohaselt saadab ta meile olukorrad ja sümbolid. Ja siis me veel mõtleme, kustkohast tulevad meie ellu igasugused üllatused! 

Me kutsume mänge ise välja. Ei saa teeselda, et see mees või naine on šamaan. Sa võid öelda, et ta naljatab, et see pole võimalik … kuni šamaan räägib täpselt sellest, mis on just sinu hinge peal. Šamaaniks olemine tähendab tõe rääkimist ja nende aitamist, kes tulevad abi otsima. 

Meeldigu see meile või mitte, maailm on selline, nagu on. Me ei pruugi vaimudesse uskuda, kuid nad ei lähe seetõttu minema ega haihtu meid ümbritsevast maailmast. Mida me paneme oma mängu Universumis, seda saame ka reaalses elus. 

Olen Evald, hingenimega Kotkasulg. Raamat, mille kätte võtsid, kõneleb sulle Kotkasule lennust. Minu elust ja toimingutest. Õppimistest ja rännakutest. Jagan siin oma kogemusi ja tarkusi. Räägin, kuidas minust sai see šamaan, kes praegu olen. 

Kotkasulg 

Avaldame raamatust Kotkasule palve!

Kui inimesed surevad, lahkuvad nad oma sünnikodust. Nad lahkuvad siitilmast. Nad on oma tähtede juures lagendikul või mõne jõe, järve või mere kaldal, kuskil mägedes või ilusatel valgetel aasadel. Meie siin ei tohi neid unustada. Nii kaua, kuni nende kalmudel õitsevad lilled, on nad me südames ja osake Emakesest Maast. 

Meie isad on meile andnud palju teadmisi ja õpetanud elu reegleid, mida nad on saanud oma isadelt. Need on head ja õpetlikud. 

Istume tihti oma ema süles. Meie ja kõik teised elusolendid siin Emakesel Maal. Me ei jää siia ilma alatiseks. Me lahkume siit. Aga see paik jääb alles. Ma palun, et see Emake Maa, kus ma kõnnin, oleks vereta. Ma palun, et see vesi, mis on Emakesel Maal, oleks selge ja puhas. Ma soovin, et inimesed, kes kõnnivad siin Emakesel Maal, saaksid elada rahus ja armastuses, ja kui nad lahkuvad siitilmast saaksid nad puhata rahus. 

Kotkasulg

 

Soovime sulle, hea lugeja, inspireerivat pühapäeva! Leia ikka aega endale, võta juba täna mõned hetked vaid iseendale. Kirjuta üles midagi, mille eest oled tänulik, ütle kallitele inimestele, et nad on sulle olulised, kiida ennast ka! Tee mõni heategu iseendale või naabrile või loe lihtsalt mõnda head raamatut!

Monika Kuzmina Peatoimetaja