1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. KÕNELEMISÕPETUS! Psühholoogiakursus peletab hirmu avaliku esinemise ees
KÕNELEMISÕPETUS! Psühholoogiakursus peletab hirmu avaliku esinemise ees

KÕNELEMISÕPETUS! Psühholoogiakursus peletab hirmu avaliku esinemise ees

Ruth_UUS_VTeisipäeval, 14. märtsil kell 18 toimub Tallinna Õpetajate Majas psühholoogiakursus “Avalik esinemine”, mille läbiviija on psühholoog ja koolitaja Ruth-Kaja Pekk. Hirm avaliku esinemise ees võib tekitada ärevust ja takistada isegi karjääri, ent sellest hirmust on võimalik vabaneda. Kursusel õpitakse praktilisi tehnikaid ja harjutusi, kuidas end esinemiseks psühholoogiliselt valmis seada ja esinemist ka ise nautida.

Sissejuhatava osa teemadeks on enesekehtestamine, kindlustunde tekkemehhanismid; kindel ja mõjukas käitumine; isiksuse tugevnemine, stressi ja pinge ennetamine; emotsionaalne intelligentsus, positiivne maailmakäsitlus: koostöö ja meeskonnatöö  koos grupitööharjutusega; toimetulek kriitilistes situatsioonides ja “raskete” inimestega. Põhiosa teemadeks on valmisolek avalikuks esinemiseks ja selle saavutamine; esinemise psühholoogilised tagamaad — kehakeel, mõtete ja tunnete suunamine; veenmine, motiveerimine, inspireerimine; mõistmine ja mõjutamine; hääl, kõne ja esinemisviis koos kõneharjutustega; esinemise alustamine, kestvus, lõpetamine ja soovitused esinemistreeninguteks.

Kursuse läbiviija psühholoog ja koolitaja Ruth-Kaja Pekk on lõpetanud Tallinna Ülikooli pedagoogika ja Tartu Ülikooli psühholoogia eriala. Ta on pikka aega koolitanud ja konsulteerinud koolijuhte, firmade direktoreid ja psühholoogiahuvilisi igast eluvaldkonnast, on täiendanud end ja omandanud erinevaid psühholoogiaalaseid kvalifikatsioone Eestis ja Uus-Meremaal, töötanud Tallinna Ülikoolis ja oma firmas Pirgu mõisas.

Rohkem infot leiab SIIT!
Head Uudised GoodNews