1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KOGEMUSLUGU! Cristiano Martinsi biodanza töötoa läbinud Meeli: oi, kuidas juba ootan seda kõike!
KOGEMUSLUGU! Cristiano Martinsi biodanza töötoa läbinud Meeli: oi, kuidas juba ootan seda kõike!

KOGEMUSLUGU! Cristiano Martinsi biodanza töötoa läbinud Meeli: oi, kuidas juba ootan seda kõike!

„Ma soovin seda õppima minna! Ma soovin seda õpetada! See on just see, mis mulle meeldib! Nii minu!“
Sellised olid minu mõtted, kui ma olin eelmisel sügisel läbinud pika nädalavahetuse biodanza töötoas Cristiano Martinsi käe all.

Loomulikult ma ei läinud seda õppima, sest nagu ikka: reaalsus on vahel erinev. Samas olen veendunud, et mõned korrad aastas kuskil Euroopas seda süsteemi õppida oleks väga tervendav. Ainult kättevõtmise asi. Vaatab, kuidas elu läheb. Kuid see polegi selle loo teema.

Tänase loo teemaks on biodanza töötuba, mis tulemas 19.-21. aprillini taaskord Eestisse, Taiji klubisse. Loomulikult  Cristiano juhendamisel. Korraldajaks Margit Foht Väekate Sündmuste Agentuurist.
Juhendajana on Cristiano äärmist sümpaatne, tähelepanelik, sõbralik ja pühendunud. Kindlasti võiks  veel paljusid positiivseid omadusi siia juurde lisada. Kõik, mis toimub nende päevade jooksul, on väga orgaaniline. Kuidagi nii loomulik, et ei saa aru, kuidas siiani oled ilma hakkama saanud!

Biodanza nimetus on võib-olla eksitav, st tegemist pole tantsuga, nagu rahvatants või seltskonnatants, et lähed töötuppa ja hakkad sammude kombinatsioone tuupima. Biodanza’t nimetatakse elutantsuks. Kõik siin elus on kinni suhtumises-mõtlemises ja kui me suhtume oma ellu nagu suurde mängu või tantsu, siis tegelikult elamegi terve elu läbi tantsides-mängides. Selles süsteemis on nii tantsu kui ka psühholoogiat, sotsiaalsust ja endasse vaatamist, liikumist ja paigalolekut. Mis aga kõige-kõige olulisem: rõõmu ja kergust! Biodanza on kindlasti teraapiline. Võib lahendada nii mõnegi trauma seda harrastades. Kuid äärmiselt sümpaatsel kombel, õrnalt ja leebelt. Sa ei vaja pärast eraldi teraapiat või muud abi sellest väljatulemiseks. Vahel, sügavaid praktikaid harrastades, on tunne, et traumade vabastamisel saad uue trauma. Biodanza’s seda ei ole.

Füüsiliselt saavad ka kõik hakkama sellise töötoaga. On piisavalt koormust ja puhkust. Harjutused on erinevate iseloomudega ja füüsilise-vaimse tasemega. Vahel kergemalt hõljudes, vahel sügavamale sukeldudes. Mõnus vooluga kaasaminemine. Ja nagu jõeski: vahel kitsam ja kärestikulisem, vahel laiem aeglane vool. Kuid oluline ongi see, et kui lähed vooluga kaasa, siis jõuad lõpuks kuhugi suurema ja avarama teadlikuse sisse, nagu jõgigi saab mere või ookeaniga lõpuks üheks.

On meditatiivseid praktikaid, on usalduse suurendamise harjutusi, on mugavustsoonist väljatulemist ja rohkelt rõõmu, lusti, mängulisust. Oi, kuidas juba ootan seda kõike!

Biodanza on universaalne. Sobib nii meestele kui ka naistele, vanematele ja noorematele.  Mitte päris lastele, kuid kõigile vanusegruppidele alates 18. eluaastast. Sobib neile, kes on väeste praktikatega sina peal kui ka neile, kes alles avastamas, et võiks ellu tuua midagi, mis annaks värvingut juurde või teeks hingele pai.

Korraldaja Margit on samuti imeline. Milline hoolimine ja pühendumine! Kõik tunnevad end hoitult ja oodatult. Korralduslik pool on sellel töötoal paigas. Võid ennast täielikult biodanzalainele heita, ei mingit muretsemist, kuidas toit kohale jõuab või millal algab-lõppeb. Kõik on sujuv ja toetav.
Soovitan sellist kogemust oma ellu lasta. Sammuke lähemale iseendale ja paremale maailmale meie ümber!

Meeli Laidvee

Head Uudised GoodNews