1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Kirna Mõisas viivad väepillid helilisele rännakule
Kirna Mõisas viivad väepillid helilisele rännakule

Kirna Mõisas viivad väepillid helilisele rännakule

18. juunil kell 18 toimub Kirna Mõisas sündmus “Teekond  — sageduspõhine rännak läbi helide kõrgema teadvuse poole”, mille viivad läbi Geelia Laanpuu ja Ermo Kattago. Sellel helilisel rännakul kasutavad nad Aafrika harfi meloodiaid, Tiibeti meistrite poolt sepistatud helikausse, Hiina Wuhan Feng gongi sügavaid vibratsioone ja teisi teekonda toetavaid instrumente.

Foto: Margus Vilisoo

Geelia Laanpuu on lõpetanud Inglismaal Heliteraapia Akadeemia (British Academy of Sound Therapy) ja töötanud heliterapeudina Suurbritannias ja Indias. Lisaks õppis ta Londonis etnomusikoloogiat, kogudes teadmisi erinevate kultuuriruumide muusikast, milles keskendus heli ja inimese vahelisele suhestusele. Selle käigus õppis Geelia Lääne-Aafrika harfi (Kora), mille musikaalne päritolu tuleb griode liinist, mis on traditsionaalne muusikute sugupuu Aafrika ühiskonnas. Pärast aastaid eemal olles on Geelia pöördunud tagasi Eestisse, et tutvustada heli sügavamaid dimensioone oma kodumaal.

Foto: Margus Vilisoo

Ermo Kattago alustas emotsionaalsete ja psühholoogiliste protsessidega tegelemist treeniva rännakupraktikuna. Töötades inimese limiteerivate uskumussüsteemidega ja emotsionaalsete protsessidega sügaval tasandil läbi keha, avastas Ermo enda jaoks helide ja sageduste kasutamise, mis läbi kehalise tunnetuse võimaldavad tervendavat kogemust veelgi efektiivemalt.

Elus on mitmeid teekondi, mille olemus ja suund on meile teadmata, kuid läbi mille areneme edasi uute arusaamade ja kogemuste suunas

“Sa oled teekonnal. Elus on mitmeid teekondi, mille olemus ja suund on meile teadmata, kuid läbi mille areneme edasi uute arusaamade ja kogemuste suunas. See on teekond, kus sihtpunktist tähtsam on teel olija ise. Unustades sihtkoha ja lubades tunnetada informatsiooni meie teadvuse sügavamates kihtides, kogeme reaalsust mis pole tajutav tavaolekus.

Foto: Margus Vilisoo

Kõik füüsilise maailma liikuvused, mentaalsed mõttemustrid, emotsionaalsed seisundid ja energeetilised tajud võnguvad omil sagedustel. Meie ainulaadset vibreerimise sagedust mõjutavad keskkond, elustiil, sundmõtted ja elusituatsioonid. Hea uudis on see, et neid sagedusi on inimesel endal võimalik suunata. Läbi teadlikult juhitud sageduste toome tasakaalu endi olemusse, mõjutades sellest tulenevalt ka meie ümber olevat maailma.

Foto: Margus Vilisoo

Selleks, et tuua muutusi endast väljaspool olevasse maailma ja luua harmoonilisi suhteid nii enda kui teistega, on vaja suunduda sissepoole. Sina omal teekonnal, oled oodatud kogema helisid, mis muudavad maailma,” kirjeldavad Geelia Laanpuu ja Ermo Kattago.

Hea uudis on see, et neid sagedusi on inimesel endal võimalik suunata.

Head Uudised GoodNews