1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. KATKEND RAAMATUST! Tänulikkus võib teha imesid
KATKEND RAAMATUST! Tänulikkus võib teha imesid

KATKEND RAAMATUST! Tänulikkus võib teha imesid

Kas oled tundnud, et tahaks oma elu paremaks muuta, aga ei tea, kust alustada ja mida selleks üldse teha tuleks?

Foto: Pixabay

Roland Tokko raamat “12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga kõik peaksid teadma” räägib lihtsas ja arusaadavas keeles, mida eduks ja õnnelikuks saamiseks teha tuleb. Raamat annab põhiteadmised ja kasulikud nipid 12 tähtsamast valdkonnast, mida koolis ei õpetata, aga milleta edu saavutamine on väga keeruline.

Avaldame katkendi raamatust “12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma” 

Mul võttis päris kaua aega, et hakata mõistma vaimsete teemade tähtsust. Tean, et väga paljud edukad inimesed tegelevad meditatsiooni, jooga või muu vaimse praktikaga, kuid minu jaoks oli selles väga palju segast. Ma ei osanud eristada toimivaid asju mittetoimivatest.

Foto: Pixabay

Minu jaoks olid spirituaalsusega tegelevad inimesed lillelapsed, kes hõljuvad pilvedes ja ei taha end millegi materiaalsega siduda. Ma küll nägin, et nad tunnevad end hästi, aga ei osanud ette kujutada, kuidas see minu ellu võiks sobituda. Ei saa ju olla ainult nii, et olen spirituaalne olend, viskan mõtted õhku, tantsin ümber lõkke ja siis kõik asjad lihtsalt juhtuvad. Seetõttu tekitasid igasuguse vaimsuse propageerijad minus pigem umbusku.

Õpetaja ilmub, kui õpilane on valmis 

Ent nagu öeldakse, õpetaja ilmub siis, kui õpilane on selleks valmis. Või hakkab õpilane õigel ajal õpetajaid lihtsalt märkama. Ühel hetkel hakkasid ka minuni jõudma infokillud ja inimesed, kes on olnud või on vaimsel teekonnal ja samas tegusad ning edukad.

Üks asi, mida pea kõik püsivat edu saavutanud inimesed välja toovad on tänulikkus – see võib teha imesid!

Mida tänulikum sa millegi eest oled, seda rohkem seda su ellu tuleb. Tihti on inimesed rahulolematud ja pahased selle pärast, mida neil ei ole või mida nad oma ellu ei taha. Asja irooniana saad sa oma ellu aga justnimelt seda, millele keskendud. Kui keskendud negatiivsele, siis seda saadki. Pööra see tunne ümber ja ole tänulik selle eest, mis sul olemas on.

Asja irooniana saad sa oma ellu aga justnimelt seda, millele keskendud.

Harjutus: pane igal hommikul kirja kolm ajas, mille eest oled tänulik

Annan sulle ühe hea harjutuse, mida võid teha kahel moel. Esimene võimalus: pane igal hommikul kirja kolm asja, mille eest sa tänulik oled. Need võivad olla väga lihtsad asjad: sul on söök laual, elukoht olemas, armastav kaaslane või õhk, mida hingata. Ole tänulik ka oma saavutuste eest. Maailmas on suur hulk inimesi, kes on halvemas olukorras kui sina.

Harjutus 2: mõtle igal õhtul kolme asja peale, mille eest oled tänulik

Teine võimalus: mõtle igal õhtul kolme asja peale, mille eest sa tänulik oled. Sa võid seda teha ka koos oma elukaaslase või sõbraga, kellega jagada päeva jooksul toimunut ja tänulikkuse momente selles. Kui te olete nii kokku leppinud, siis on suurem tõenäosus, et te teete seda järjepidevalt iga päev. Suhtele mõjub see kindlasti hästi, kui te oma päevasündmustest räägite. Lisaks olen vaadanud, et märkan päeva jooksul rohkem pisikesi asju, mille eest tänulik olen ja mida ma kaaslasega õhtul jagada saan.

Kui tunned, et sul pole millegi eest tänulik olla, siis püüa ka negatiivsena tunduvatest kogemustest tänuväärset leida. Näiteks olid mul ühel külmal suvepäeval pärast paaripäevast sadu kõik tingimused olemas, et halb tuju tekiks. Kui ma aga siis bussipeatusesse jalutasin ja sel ajal tilkagi vihma ei tulnud, märkasin, kui tänulik ma selle eest olin.

Harjuta ennast tänuväärt asju märkama ja see teeb sinu meeleolu ja ellusuhtumisega imesid. Kuulsin hiljuti ühel koolitusel, et 30 päeva tänulikkuse tunde harjutamist tõstab sinu õnnelikkuse taset 25%. Kahjuks ei ole mul teada selle fakti täpset allikat, aga võin oma kogemusest öelda, et see vastab tõele. Sa ei saa sama- aegselt tunda tänulikkust ja viha või mõnda muud negatiivset tunnet.

Seega kiire viis ennast ükskõik mis olukorras õnnelikumana tunda, on mõelda, mille eest sa hetkel tänulik oled.

Veel mõned soovitused oma spirituaalsuse arendamiseks:

  • Püüa iga päev 10–12 minutit mediteerida.
  • Mediteerimine rahustab meelt ja tõstab su energiataset.
  • Võta vastu, mis elu sulle pakub, ja ära võitle vastu.
  • Õpi valitsema oma reaktsioone ja emotsioone. Tähtis pole see, mis sinuga juhtub, vaid see, kuidas sa sellesse suhtud.
  • Hakka tähele panema universumi saadetud märke, et oma elu muuta või otsuseid teha.

Lae siit tasuta alla raamatu “12 asja, mida koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma” esimesed peatükid.

Head Uudised GoodNews