1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Juht peab olema julge ja vapper
Juht peab olema julge ja vapper

Juht peab olema julge ja vapper

Kui tahad inimesi juhida, vajad sa palju julgust ja vaprust, kirjutab Dr. David Yonggi Cho raamatus “Juhtimise kunst”. Dr. Dag Heward-Mills on oma pikaajalise teenimistöö jooksul ise õppinud ja ka õpetanud kirikutöö ja juhtimise alustõdesid.

Jagame Sinuga katkendit raamatust “Juhtimise kunst”, mis räägib julgusest ja vaprusest.

Milline peab olema üks juht? 

Hirmutavates ja heidutavates tingimustes peab juht olema vapper. Kui tulemusi pole teada, aitab edasiminekul julgus. Kui läbikukkumine on üks reaalsetest võimalustest, on sul vaja erilist vaprust.

Läbikukkumise ohus aitab sind võidu poole pürgimisel kartmatus. Me teame kõik, et kõrvaseisjad ootavad meie kukkumist. Kindlal tegevuskursil jätkamisel on vaja vaprust. Kui sul julgust ei ole, ei saa sa ennast juhiks kutsuda. Uue koguduse, organisatsiooni või äri alustamine vajab vaprust. Mis siis, kui see läbi kukub? Aga mis siis, kui ei kuku? Uue idee elluviimiseks on vaja julgust.

Ainult julged inimesed saavad olla juhid. Edu või läbikukkumine sõltub julgusest. Tõe eest seismiseks on vaja vaprust. Miks näiteks paljud inimesed ei proovi teenimise uusi aspekte? Sest neil puudub vaprus. Pühast Vaimust jutlustamine nõuab vaprust. Haigete eest palvetamiseks on vaja julgust. Sellega alustamiseks on vaja vaprust!

Kui oled julge ja vapper, leiad sa end liikumas suurematesse kõrgustesse.

Head Uudised GoodNews