1. Avaleht
  2. Hingele
  3. JOOGAFESTIVALI SPIKKER! Algav Joogafestival tutvustab paljusid stiile ja parimaid õpetajaid
JOOGAFESTIVALI SPIKKER! Algav Joogafestival tutvustab paljusid stiile ja parimaid õpetajaid

JOOGAFESTIVALI SPIKKER! Algav Joogafestival tutvustab paljusid stiile ja parimaid õpetajaid

Ananda Das2
Peaesineja Ananda Das Suvereporteri stuudios Naerujoogat õpetamas

Täna on ta siis käes – keskpäeval algav kahepäevane Suvine Joogafestival on pannud  Haapsalu poole vurama kümned kahe- ja neljarattalised liiklusvahendid, et tuua pärale see sadadesse ulatuv joogahuviliste mass. Mis siis neid ees ootab?

Joogafestivalil esineb sellel aastal 35 erinevat õpetajat. Peaesineja Ananda Das on pärit Indiast ning tema käe all saab praktiseerida kundalini joogat ja naerujoogat.

Samuti on Joogafetsivalil seekord väike juubel, festival toimub viiendat korda. Esimesel õhtul on oodata esinema menukat Curly Stringsi.

curly-strings

Toome lugejateni spikri joogastiilidega, mida sel aastal joogafestivalil harrastatakse

  • Akrojooga – Akrojooga on dünaamiline ja mänguline praktika, mis seob akrobaatika ja jooga
  • Babadži krija jooga – Babadži krija jooga on joogaliin ja kvintessents, mis on välja arendatud täiuslikkuse saavutanud joogameistrite poolt. See on teadliku muutmise tee, eesmärgiga taibata oma tõelist olemust ning õppida oma elu teadlikult juhtima.
  • Häälejooga – Häälega väljaelamine on inimeste ürgne pingetest ja valust vabanemise viis. Helide toonimine aitab vallandada valuvaigistavaid ja tujutõstvaid hormoone ning vähendab stressihormoonide taset
  • Kundalini jooga – Kundalini jooga on dünaamiline jooga vorm, mis hõlmab füüsilisi harjutusi, hingamistehnikaid, keha- ja käteasendeid, mantrate loitsimist ning meditatsioone. Kundalini jooga tõstab heaolu, tugevdab elujõudu ning virgutab loomingulisust.
  • Naerujooga – See töötuba on turvaline paik, kus naerda, mängida ja kasutada oma loomingulisust, äratades nii oma sisemine laps. Läbi selle saab lahti oma hirmudest, me saavutame enesekindluse ja elame suurema sisemise rahuga.
  • Sanatana Dharma – Sanatana Dharma tähendab universumi ja looduse igavesi seadusi. Need seadused seletavad meile, kuidas universumi ja looduse vahelised seadused on seotud iga inimese sisemiste seadustega. Eesmärgiks on siinjuures aidata inimesel mõista elu eesmärki ning anda talle vahendid ja lahendused selle saavutamiseks.
  • Šivananda jooga – Šivananda jooga on klassikaline hatha jooga. Hatha jooga on see osa joogast, mis aitab läbi füüsiliste harjutuste jõuda meelerahuni ja viib meie keha, meele ja hinge harmoonilisse kooskõlla.
  • Tantra – Tantra annab revolutsioonilisi õpetusi seksi ning vaimsuse kohta ja õpetab, kuidas muuta armastamine vaimseks aktiks, teadlikuks, võimsaks teoks, mis võib inimese vabastada ja tuua kaasa vaimse evolutsiooni.
  • Tantsujooga – Läbi voolavate joogavenituste, liikuvate meditatsioonide, teadliku hingamise, vaba tantsu ja mantrakoreograafia loob Shakti tants energia, harmoonia ja rõõmu kogu sinu olemusspektris.
  • Tiibeti ne džang jooga – Tiibeti joogat, ne džangi, on Himaalaja iidses kultuuris kasutatud keha puhastamiseks, sisemiste kehaenergiate tasakaalustamiseks ning inimese üleüldiseks tervendamiseks.
  • Vinyasa jooga – Vinyasa jooga on dünaamiline joogastiil, kus hingamine ja liikumine on omavahel sünkroniseeritud. Läbi pidevalt muutuvate seeriate koged muutuste kasulikkust ja vajalikkust ning õpid neid armastama. Sagedased Vinyasad hoiavad energiataseme kõrgel ja aitavad luua kergemat ning tugevamat keha ja puhtamat meelt.
  • Yogafunc on elava muusikaga dünaamiline joogatund.

Paralleelselt põhiprogrammiga toimub ka lasteprogramm ning Bazaar!

bazaar

Tänavu on peaesineja Ananda Das Indiast, kes juhatab teed kundalini ja naerujoogani. Kaugemalt tulijateks on ka vinyasa jooga proff Geoff Brooks Austraaliast ja päris mitmete tundidega esile astuv sügav ja väekas õpetaja Jivan Mukta Tšiilist.

GoodNews toimetus

Head Uudised GoodNews