1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. Joogafestival on avatud
Joogafestival on avatud

Joogafestival on avatud

28.-29. juulini Haapsalus toimuva Joogafestivali avas tunnise kontserdiga MC Arjuna ehk Arne Lauri.

Korraldaja Merit Raju ütles avakõnes, et festivaliidee tuli talle kaheksa aastat tagasi Haapsalu linnuse hoovis jalutades.

„Ma olin korraldanud maksimaalselt 30 inimese üritusi ja ma olin ka selles mõttes täiesti tavaline inimene, et mul oli paaniline hirm avaliku esinemise ees. Nii et kui  seitse aastat tagasi oli esimene festival, siis Kleer Maibaum oli minu jaoks siin mäe peal kivi juures ja tegi minuga sünnitamiseks sobilikku hingamist, et ma saaksin hakkama lavale tulekuga. Täna mul ei ole ühtegi sünnitoetajat kaasas, aga mul on tiim. Ja ma tahangi öelda, et ka sinu unistused võivad täide minna, kui sul on õige tiim, kellega kõik klapib,“ sõnas ta.

„Meil on tavaline tiim, meil juhtub ka igasuguseid äpardusi ja asju. Aga teie jaoks me näitame, et see oligi nii plaanitud. Näiteks eile õhtul ei tulnud aiad, need piirdeaiad, mis meil siin täna hommikul on. Need tulid alles täna hommikul ja siis me pidime plaanid ümber tegema ja lihtsalt paluma naistel ja meestel ja igasugustel inimestel appi tulla tassima,“ rääkis Raju.

Ta märkis ka, et uuris eelmisel aastal publikult, kuidas saaks festivali paremini teha. Küsiti päikest. „Palun,“ ütles Raju, „aga hoidke ennast, kulla inimesed.“

Joogafestivali sisustavad inspireerivad loengud tervisest ja elustiilist, bazaar, taimne toit ja ägedad inimesed. Festivali peaesineja on Drew Rouse, trubaduur ja joogaõpetaja Kanadast.

Monika Kuzmina Peatoimetaja