1. Avaleht
  2. Hingele
  3. INTERVJUU! Gaia Teraapiatoa terapeut: kui inimene teadvustab oma probleemi, on teekond tervenemisele avatud
INTERVJUU! Gaia Teraapiatoa terapeut: kui inimene teadvustab oma probleemi, on teekond tervenemisele avatud

INTERVJUU! Gaia Teraapiatoa terapeut: kui inimene teadvustab oma probleemi, on teekond tervenemisele avatud

Gaia Teraapiatoa terapeut Sille Metjer on töötanud aastaid haiglasüsteemis ning täiendanud end nii teraapiate, massaaži kui ka pärimusmeditsiini alal. Sille sõnul on vaimne tasakaal võtmeks selle juures, et inimene oleks ka füüsiliselt terve. Kui inimene ei ole tasakaalus, on Sille sõnul abi palumine julguse märk. “Kui inimene juba teadvustab oma probleemi, on teekond tervenemisele alanud. Kui sa palud abi, siis saab sind ka aidata,” räägib ta.

Millest sai alguse Gaia Teraapiatuba? Kuidas te selleni jõudsite või kust see mõte tekkis?

Olen töötanud aastaid haiglasüsteemis, nii õena kui ka ämmaemandana. Oma igapäevatöö kõrvalt täiendasin ennast pidevalt ja õppisin nii loodusteraapiaid, massaaži kui ka rahva- ja pärimusmeditsiini. Mind on alati köitnud meie esivanemate põline tohterdamistarkus ja ravimtaimede kasutamise oskus. See mõte, et kunagi tahaks päris ise midagi teha ja olla n-ö iseendale tööandjaks tiksus juba mõnda aega mu peas, kuni ühel sügisel kui ma sattusin õppima Alar Krautmani Terviseakadeemiasse Eesti pärimusmeditsiini, sai see mõte teoks. Olin oma haiglas töötamise ajast saanud ka iseseisva töö kogemuse ning see oli piisavalt tõstnud minu enesekindlust ja usku endasse. See andiski lõpuks julguse teha esimene samm ka töise iseseisvumise suunas. Olin selleks ajaks juba ka üksjagu oskusi ja teadmisi kogunud ning mul oli, mida inimestele pakkuda. Nii sündiski Gaia Teraapiatuba.

Milline teie pakutavatest teraapiatest on teie enda isiklik lemmik? Miks?

Mulle endale väga meeldib aroomi puudutuse teraapia ehk Aroma Touch. See on teraapia, millest saab osa ka terapeut, kümmeldes ka ise imelistes doTERRA aroomides. See on nii lõõgastav, et seda teraapiat tehes tunnen rahu ja harmooniat ka endasse voolamas.

Milline teie teraapiatest on kõige populaarsem?

Kõige populaarsem on vast vana-eesti massaaž ehk soonetasumine. See tundub inimestele põnev, sest on hoopis teistsugune kui tavaline massaaž, millega ollakse harjunud. Samuti on populaarne ka hirudoteraapia ehk kaaniravi. Holistilisematest teraapiatest on kindlasti esikohal kristalliteraapia, mida ma vastavalt vajadusele kombineerin ja vürtsitan veel paljude muude õpitud tehnikatega.

Millised on need sagedamad põhjused, miks inimesed teie juurde tulevad?

Inimestel on väga palju pikka aega kestnud stressist ja pingetest tekkinud kaebusi. Esikohal on seljavalud, samuti ka südame ja veresoonkonnaga seotud probleemid.

Kui palju on meie tervis seotud meie vaimse poolega?

Väga palju on seotud. Kui inimene on vaimselt tasakaalus, siis on ta ka füüsiliselt terve. Vaimne tasakaal on see, kui inimene on emotsionaalses heaolus. Vaimselt tasakaalus inimene tunneb elust rõõmu, naudib kõike mida teeb, on õnnelik ja tänulik ning elab harmoonias ja armastuses. Vaimselt tasakaalus inimene teab, et igaüks on ise oma õnne sepp ning oma elu ja tervise eest tuleb igaühel endal vastutus võtta.

Vaimselt tasakaalus inimene tunneb elust rõõmu, naudib kõike mida teeb, on õnnelik ja tänulik ning elab harmoonias ja armastuses

Millest üldse tervise või vaimsed probleemid alguse saavad? Kuidas neid kõige paremini ravida?

Tervise ja vaimsed probleemid saavadki alguse sellest, kui inimene annab vastutuse ära teistele ja elab ohvrirollis. Inimene peab aru saama, et kõik saab alguse temast endast. Kui tahad, et midagi muutuks, pead muutma iseennast. Igaüks meist loob oma reaalsuse ise. Me ei saa jääda ootama, et keegi kuskilt tuleb ja teeb meid terveks ja õnnelikuks. Ikka ise peab ka selleks midagi tegema. Kui inimene sellest aru saab, siis saab ka terapeut teda aidata, enne seda mitte. Ülioluline on ka see, et inimene oskaks ise oma keha sõnumeid tähele panna ja kuulata. Kui keha vajab puhkust, siis tuleb talle seda puhkust võimaldada, sest vastasel juhul võtab keha n-ö ise puhkust ja jääb lihtsalt haigeks.

Mis või kes teid kõige rohkem motiveerib tegema seda, millega te täna tegelete?

Minu motivaatoriks on rahulolevad kliendid. Kui klient ikka pärast teraapiat särab ja naeratab, on see minu jaoks parim tasu, mis ma oma töö eest saan. See teeb mind õnnelikuks ja annab uut jõudu edasi tegutseda.

Kui tahad, et midagi muutuks, pead muutma iseennast. Igaüks meist loob oma reaalsuse ise

Millised on need esimesed tunnused, mille järgi inimene võiks aru saada, et on aeg kelleltki abi paluda?

Õige aeg on siis, kui inimene tunneb, et emotsionaalne tasakaal on löönud niivõrd kõikuma, et ise ennast õigele rööpale tagasi aidata on raske, või lihtsalt ei oska seda teha. Kuna kõik füüsilised haigused saavad alguse just sellisest pikaajalisest tasakaalutusest, siis oleks mõistlik sellega tegeleda veel enne, kui tervis täitsa käest läheb või kuskilt valutama hakkab.

Kuidas leida see õige inimene, kes suudaks abiks olla?

Ma usun siiralt, et igaüks leiab selle inimese ise, kui ta selleks valmis on. Kui oled valmis ennast ise aitama, siis leidub kindlasti keegi, kes on valmis sind selles toetama.

Millist nõu te annate inimestele, kes on aru saanud, et on vaja abi paluda, kuid ei ole seda suutnud veel teha?

Julgus abi paluda ei ole nõrkuse märk, pigem vastupidi. See, kui inimene juba teadvustab oma probleemi, on teekond tervenemisele alanud. Kui sa palud abi, siis saab sind ka aidata.

Mis on õnneliku inimese elu saladused teie kogemustele toetudes?

Õnn on sisemine rahulolu. Tegelikult ongi nii, et sa oled täpselt nii õnnelik nagu sa oled otsustanud olla. Õnn tuleb inimese enda seest, mitte kuskilt väljastpoolt, sealt pole seda mõtet otsida. Elada tuleb olevikus, keskenduda praegusele hetkele ja püüda näha ka näiliselt halbades asjades killukest head. Õnnelikul inimesel on positiivne maailmavaade ja optimism.

Head Uudised GoodNews