1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. INSPIREERIV! Kaasaegse maailma ühe suurima looja Steve Jobsi viimased sõnad enne surma
INSPIREERIV! Kaasaegse maailma ühe suurima looja Steve Jobsi viimased sõnad enne surma

INSPIREERIV! Kaasaegse maailma ühe suurima looja Steve Jobsi viimased sõnad enne surma

Steve Jobs

Steve Jobs oli USA infotehnoloog ja ettevõtja, Apple Inc. üks asutajatest ja kauaaegne tegevjuht. 1970. aastate lõpus tootis Jobs koos Apple Inc. kaasasutaja Steve Wozniakiga esimese äriliselt eduka personaalarvuti. 5. oktoobril 2011. aastal suri ta 56-aastasena kõhunäärmevähki.

Youtube’is on liikvel video väidetavate Steve Jobsi sõnadega enne surma.

“Olin jõudnud äri maailmas edu haripunkti, teiste silmis oli minu elu täielik edu. Kuid töö kõrvalt oli mul ka üks pisike rõõm. Lõpuks on rikkus vaid tõsiasi, millega olen harjunud. Sel hetkel, pikutades haigevoodis ning tagasi vaadates kogu oma elule, mõistsin ma, et kogu tunnustus ning rikkus, mille olin uhkusega saavutanud, oli eelseisva suremise hetkeks kahvatunud ning muutunud mõttetuks. Pimeduses vaatasin elus hoidvate aparaatide rohelisi tulesid ning kuulasin rütmilist mehaanilist heli. Ma saan surma lähenedes tunda jumala hingetõmbeid. Nüüd ma tean, et kui meil on kogunenud piisavalt rikkust, mis kestab meie elu ajal, peaksime me otsima midagi muud, mis ei ole seotud rikkusega. Peab olema midagi, mis on tähtsam. Näiteks suhted, kunst, unistus noorusaja aegadest. Lõputu rikkuse taga ajamine muudab inimese moonutatud ja väärastunud isiksuseks. Just nagu minu…

Jumal annab meile meeled, et saaksime tunda armastust kõigi südames. Rikkust, mis mina enda elus võitsin, ei saa ma endaga kaasa võtta . Ainus mida saan endaga kaasa võtta, on mälestused, mis on kogunenud armastusest. See on tõeline rikkus, mis sind jälitab, käib sinuga kaasas, annab sulle jõudu ja valgust, et edasi minna. Armastus võib reisida tuhandeid kilomeetreid. Elul ei ole piire, mine kuhu sa soovid minna, jõua kõrgustesse, kuhu sa soovid jõuda. See on kõik sinu südames ja sinu enda kätes.

Milline on maailma kõige kallim voodi? Haigevoodi. Sa võid palgata kellegi enda eest autoga sõitma, sinu jaoks raha tegema, aga sa ei saa palgata kedagi kandma sinu haigust. Materiaalsed asjad, mis on kaotatud, saab üles leida, aga on üks asi, mida ei saa kunagi leida, kui see on kadunud – ELU. Kui inimene läheb operatsioonituppa, mõistab ta, et seal on üks raamat, mis on veel lõpuni lugemisel… raamat tervislikust elust. Ükskõik, mis etapis sa hetkel enda elus oled, aja möödudes sa kohtad päeva, mil kardinad langevad alla. Väärtusta armastust pere vastu, armastust abikaasa vastu, armastust sõprade vastu. Kohtle ennast hästi. Armasta teisi.“

Steven Paul Jobs oli abielus 20 aastat, tal oli kolm tütart ning poeg. Tema saavutused maailmale, kus me täna elame, olid pöördelised.

Head Uudised GoodNews