1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. IMELISED JÕULUD! Lugu ühest mehest ja jõuluheateost päästekomandole
IMELISED JÕULUD! Lugu ühest mehest ja jõuluheateost päästekomandole

IMELISED JÕULUD! Lugu ühest mehest ja jõuluheateost päästekomandole

Nõmme PäästekomandoHeade uudiste portaal GoodNews sattus neljanda advendi eel asjaliku härrasmehe tegudele jälile, kes on võtnud nõuks valmistada jõuluajal inimestele südamerõõmu.

Ka tänavu on tema heategude karussell juba käima läinud, ja heategija, keda tema tagasihoidlikkuse tõttu nimetame eesnime järgi Madiseks, soostus jagama omi jõulumõtteid ja tutvustama oma õilsaid tegusid.

Madis, olete juba aastaid jõulude eel valinud välja kellegi, kellele üllatusena head meelt valmistada? Kuidas selline soov teis tärkas?

Selline soov tärkas palju aastaid tagasi. Nägin eeskujuna, kuidas minu naistuttav kogus jõuluajal kokku suure kotitäie toidukraami ja viis selle omaalgatuslikult lastekodule. See läks südamesse, nähes, millise rõõmuga see noor naine, kellel endal rahaasjad tol ajal mitte kõige paremad ei olnud, seda tegi.
Tekkis mõistmine, et olen elanud kogu aeg silmad pärani kinni. Õppisin sellest armsast kogemusest rohkem märkama enda ümber. Märkama ja võimalusel aitama.

Kelle juurde teid seni jõulurõõmu kinkimise vajadus on viinud?

Alates lastekodudest ja kliinikutest kuni loomade varjupaigani. Viimasele palusin eelmine aasta oma sõpradel kanda ka minu sünnipäevakingiks mõeldud raha.

Sel aastal valisite välja Nõmme päästekomando, miks just nemad?

Nemad on alamakstud supermehed! Meie oleme harjunud päev päevalt, mõtlemata, elama turvalist elu teadmisega, et sellised mehed on kusagil olemas meie jaoks. Nemad on valmis ööl kui päeval tulema likvideerima meie tehtud vigu. Nemad ei väitle, nemad ei kurda — nad on valmis! Seda rasket, tihti inimvõimete piire kompavat ametit, peavad nad missioonitundest. Raha nad saavad selle tervist tugevalt kahjustava eluohtliku töö eest vaid niipalju, et saaks kõhu täis ja suudaks oma raha eest pehme padja osta, kus peal saab oma väsinud pea välja puhata. Kui meie otsime, tihti leidmata, oma elu mõtet, siis nende meeste amet on seda iseenesest. Aidata, tasu lootmata, abivajajat.

Kuidas päästjad teid vastu võtsid?

Lasin kella, tuli kohe lahke noormees avama ning juhatas mind meeste puhkeruumi. Palusin kõik komandos valves olevad mehed korraks sinna kutsuda. Mehed olid väga lahked ja muidugi huvitatud minu külaskäigu eesmärgist. Usun, et suur tort minu hellas haardes andis tarkadele meestele suht ühemõttelise vihje.
Ütlesin, et olen tulnud omaalgatuslikult neile Jõulutänu avaldama. Kuna sõidan 19. detsembril Eestis ära, siis tegin seda enneaegselt. Tänasin mehi kättpidi nende töö eest, soovisin vastupidavust ja avaldasin lootust, et nende töö ka ükskord rahaliselt neid tänama hakkab.

Mis te sellest päevast kõige rohkem õppisite ja mida päästekomando meestega kohtumisest enim meenutama jääte?

Kinnitasin endale, et olenemata kiirest reisieelsest ajast, on tegelikult lihtne leida pisut aega üheks väikeseks heateoks. Meenutama jään nende meeste lahket vastuvõttu ja nende sõbralikke ilmeid.

Rääkige tundest, mida selline heategu teis tekitab? 

Heategu tekitab alati meeldiva tunde ja annab energiat. Väga palju annab!

Mida soovida lõppeva aasta puhul heade uudiste portaali lugejatele ja kogu Eestimaale?

Nii heade uudiste portaalile kui kogu Eestimaale soovin rahulikku Jõuluaega. Kes tunneb — käigu kirikus. Kes ei tunne — käigu ikka. Külastage oma lähedasi, viige lahked soovid naabrile. Ärge püüdke oma varalist seisu liigsöömisega vähendada. Tehke igaüks pisikene heategu. Jõulud on imede aeg. Inglid näevad ja leiavad kindlasti võimaluse ka Teile head teha. Andke neile aega. Positiivsus sütitab positiivsuse ja vastupidi. Vältige, et oleks vastupidi. Leidke aega, leidmaks rahu enda sees.

Head Uudised GoodNews