1. Avaleht
  2. Hingele
  3. IGALE LAPSELE PERE! Fotokalender “Mis on kodu, kus on kodu” ootab Hooandjas tuge
IGALE LAPSELE PERE! Fotokalender “Mis on kodu, kus on kodu” ootab Hooandjas tuge

IGALE LAPSELE PERE! Fotokalender “Mis on kodu, kus on kodu” ootab Hooandjas tuge

Ühisrahastusplatvormil “Hooandja” ootab hooandjate toetust Kairi Rondo fotokalendri projekt “Mis on kodu, kus on kodu”, mis sai MTÜ Igale Lapsele Pere algatusel avalöögi 2017. aastal. Koostöös fotograaf Maria Kruusenvaldiga pannakse aasta jooksul iga kuu kokku fotoseeria mõnest Eestimaa perest, kus kasvavad sünniperest ja -kodust ilma jäänud lapsed.

2018. aasta alguses soovib MTÜ Igale Lapsele Pere Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul välja anda heategevusliku kalendri. Projekti maksumuseks on 3000 eurot ja seda toetatakse 24. detsembril ainult juhul, kui ta kogub terve eesmärgiks seatud summa. Samuti tahetakse fotosid esitleda näitusel, kandes sõnumit, et tugeva ja jätkusuutliku Eesti kujunemiseks peab ühiskond tähelepanu pöörama kõige tundlikumale sihtgrupile – vanemliku hooleta jäänud lastele. Näitus hakkab aastatel 2018-2020 mööda Eestimaad ringi rändama. Projekti näeb SIIT.

“See ei ole lihtsalt kalender ilusate laste piltidega. Need on MEIE lapsed. Lapsed, kelle elu algus ei ole olnud õnnestunud, ja see ei juhtu mitte kunagi lapse süü läbi. Aga need on lapsed, kelle seljakotis on eriline lugu, aga täna on neil kodu. Kodu, mille on teinud eriliseks see perekond, kuhu nad nüüd kuuluvad. “Mis on kodu, kus on kodu” –räägib läbi MEIE laste silmade sellest, et kodu ja pere on see koht, kuhu iga laps tahab ja peab kuuluma,” räägib Kairi Rondo.

MTÜ Igale Lapsele Pere tahab selle fotoprojekti kaudu näidata, mida tähendavad kodu ja perekond lapsele – millised on Eestimaa erinevad kodud, kus kasvavad nüüd lapsed, kellel võimalus perekonna toele mingil ajal katkes; kuidas laps, leides uues peres endale selle, mida ta oma arenguks vajab ehk turvatunde, sulandub selle pere ja kodu keskkonda. Ainult perekonna toetuse kaudu on lapsel võimalik traumast ja hülgamisest taastuda – selleks tuleb saavutada usalduse ülesehitamine, eneseusu taastamine, turvatunde juurde naasmine ja armastusega taasühinemine.

Eestimaa saab ainult siis kindlal sammul järgmisesse elusajandisse astuda, kui ta mõistab, et see, mis aitab tervendada lapsi, kes on jäänud ilma vanemlikust hoolest, on neid ümbritsevad inimesed, perekonnad, kes hindavad neid, mõistavad nende nõrkusi ja haavatavust ja kes on kannatlikud, aidates neid uute oskuste ülesehitamisel.

MTÜ Igale Lapsele Pere on loodud, et toetada, tugevdada ja säilitada vanemlikust hoolitsusest ilma jäänud laste turvalisust, heaolu ja inimväärikust. Põhitegevus on suunatud vanemliku hoolitsuseta jäänud laste asendushoolduse kvaliteedi tõstmisele, et asendushooldusel kasvavad lapsed ja noored saaks parema tuleviku turvalise ja püsiva perekonnas hooldamise abil. MTÜ tahab antud teema Eesti ühiskonnas tõstatada ja aktuaalseks muuta, välja töötada teenused, mis toetavad nii lapse turvalist kasvamist kasuperes ning ka peresid, kes nende poole pöörduvad. Visiooniks on ühiskond, kus igal lapsel on turvaline ja terve pere. Neid võib leida Facebook’is ja koduleht.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews