1. Avaleht
  2. Hingele
  3. HOOLITSE MAKSIMAALSELT OMA TERVISE EEST! Pika, õnneliku ja tervisliku elu kolm sammast
HOOLITSE MAKSIMAALSELT OMA TERVISE EEST! Pika, õnneliku ja tervisliku elu kolm sammast

HOOLITSE MAKSIMAALSELT OMA TERVISE EEST! Pika, õnneliku ja tervisliku elu kolm sammast

ToitumineMe elame suurepärasel ajastul,  kus inimesed eluiga ja füüsiline vorm on jõudnud enneolevatule tasemele, kirjutab Brian Tracy raamatus “Omal jõul miljonäriks”.

Raamatus kulmineerub viisteist aastat uurimusi, õpetamist ning isiklikku kogemust omal jõul miljonäriks saamise teemal. Brian võttis oma fookusesse miljonäriks saanud inimesed seetõttu, et nende erilised isikuomadused ja käitumisviisid on hästi jälgitavad ja mõõdetavad. Paljud miljonärid alustasid nullist ning jõudsid soovitud varanduse hulgani, korrates üha uuesti ja uuesti teatud kindlaid asju teatud kindlal moel.

Brianil sai selgeks, et suure edu saavutamise eelduseks on erilised isikuomadused. Selleks, et kasvada teistest “suuremaks”, tuleb omandada palju sellist, millest keskmisel inimesel vajaka jääb.

Üheks edu saavutamise saladuseks peab raamatu autor oma tervise eest maksimaalset hoolitsemist. Tänapäeval on inimestel võimalus elada kauem ja paremini kui kunagi varem. Peaksime seadma eesmärgiks elada hea tervise juures 80, 90 või isegi 100 aastat, ja kui sa nii otsustad, on see võimalik.

Pikk, õnnelik ja tervislik elu tugineb kolmele sambale.

Esiteks: õige kehakaal 

Võta eesmärgiks oma kehakaal kontrolli alla saada ning edaspidi saledas vormis püsida. Kehakaalu vähendamise ja füüsilise vormi saavutamise valem koosneb viiest sõnast. Need sõnad on: “Söö vähem ja liigu rohkem.”

Teine sammas on õige toitumine

Sisuliselt tähendab see kvaliteetsemat toitu väiksemas koguses. Söö rohkem puhtaid valgurikkaid toite ning puu- ja köögivilju. Viska oma toidumenüüst välja magustoidud, maiustused ja kõik muu, mis sisaldab suhkrut. Väldi liigsoolaseid toite ja valgest jahust tooteid. Kolme tugeva toidukorra asemele söö väiksemaid portsjoneid neli-viis korda päevas.

Kui suudad oma toitumisharjumused kontrolli alla saada, on sul lihtsam oma harjumusi kontrolli alla saada ka muudes valdkondades.

Kolmas sammas on paras füüsiline koormus  

See tähendab seda, et oma keha tuleks aktiivselt liigutada vähemalt 30 minutit päevas. Kogu vajaliku treeningu saab kätte, kui teha kolm kuni viis korda nädalas 30-60 minutit kiiret kõndi. Kui tahad asjad tõsisemalt võtta, võiksid astuda mõne spordiklubi liikmeks või hankida koju trenažööri ning veelgi tugevamalt  treenida.

Hea tervise ja pika eluea aluseks on selged ja täpsed eesmärgid oma tervise ja sportliku vormi osas. Tee vastav plaan ja järgi seda. Tervislik eluviis nõuab tõsist eneseületust, enesevalitsust ja enesedistsipliini, kuid sellest saadav  kasu on tohutu.

Seega, selleks, et olla edukas ükskõik, mis muus valdkonnas, selleks tuleks hoolitseda maksimaalselt ka oma tervise eest.

Head tervist ja enese eest hoolitsemist!

Head Uudised GoodNews