1. Avaleht
  2. Hingele
  3. HEA UUDIS PALJULAPSELISTELE EMADELE! Joogafestival annab paljulapselistele emadele võimaluse tasuta osalemiseks
HEA UUDIS PALJULAPSELISTELE EMADELE! Joogafestival annab paljulapselistele emadele võimaluse tasuta osalemiseks

HEA UUDIS PALJULAPSELISTELE EMADELE! Joogafestival annab paljulapselistele emadele võimaluse tasuta osalemiseks

Joogafestival Foto: Magalie Bonneau
Foto: Magalie Bonneau

Juba kümnekonna päeva pärast avanevad Haapsalu Piiskopilinnuse väravad Suvisele joogafestivalile ning taas vallutab see üha enam südameid võitev ala iga lossikambri, lava ja sopikese. Nagu mullugi, on ka tänavu kutse saanud Läänemaa Suurperede Liidu vaprad emad, kokku 78 lasterikkust hindavat naist, kes saavad joogaga kas tutvuda või sellega juba alustatud teed pidi edasi minna.

Paljud neist tulevad kohale koos lastega või kutsuvad kaasa abikaasa, kuid pole lugu sellestki, kui pere kõrvale jääb — neile toredatele naistele kulub üksinduses joogamaailma sukeldumine tormilise pereelu vahelduseks igati ära.

Foto: Kristel Aija
Foto: Kristel Aija

Läänemaa Suurperede Liidu juhatuse liige Svea Stamberg rääkis, et neil on organisatsioonis 78 tublit ema, korraldajad pakkusid neile sada kohta ja 22 lastele või abikaasadele mõeldud lisakohta on naised oma lähedaste tarvis juba kinni pannud. Huvi ürituse vastu on suur ja juba eelmisel aastal, kui festival hakkas lõppema, tundsid emad huvi järgmise ehk tänavuse aasta võimaluse vastu.

Foto: Kristel Aija
Foto: Kristel Aija

“Osalemises on peamine rahuteema, et tuled ja oled omaette, festivalile tullaksegi meelerahu ja kindlust saama. Päris paljud naised said eelmisel aastal seal aega mõelda ja leidsid lahendusi,” räägib Svea Stamberg. Tema sõnul huvitavad emasid erinevad joogastiilid ning ka kontserdid ning ka igapäevaelus leiavad nad aega jooga ja teiste vaimsete asjadega tegelemiseks. Svea ise on joogafestivalil juba aastaid käinud ja tunneb ennast seal suurepäraselt.

Foto: Kristel Aija
Foto: Kristel Aija

Festivali peakorraldaja Merit Raju rääkis, et Läänemaa suurperede emad kutsutakse üritusele juba teist korda ja ettepaneku tegid nad ise, et saada vaheldust pereelule. “Me otsisimegi üritusele heategevuslikku aspekti ja nende pakkumine oli meie jaoks hea leid,” selgitas ta.

Foto: Kristel Aija
Foto: Kristel Aija

Tänavu jääb suvine Haapsalu joogafestival juulikuu 23. ja 24. päevale. Peaesinejaks on sel aastal Ananda Das Indiast, kes juhatab teed kundalini ja naerujoogani. Kaugemalt tulijateks on ka vinyasa jooga proff Geoff Brooks Austraaliast ja päris mitmete tundidega esile astuv sügav ja väekas õetaja Jivan Mukta Tšiilist.

Rohkem infot leiab kodulehelt.
Pileti on müügil Piletilevis.

Head Uudised GoodNews