1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. HEA SÕNA! Oleg Pissarenko: on tähtis öelda endale ja teistele hästi
HEA SÕNA! Oleg Pissarenko: on tähtis öelda endale ja teistele hästi

HEA SÕNA! Oleg Pissarenko: on tähtis öelda endale ja teistele hästi

“Halb sõna võib paradoksaalsel kombel olla hea mõjuga, kui seda kasutada enda arengu heaks,” räägib Oleg Pissarenko.

Vahel küsib ta endalt, miks üks või teine inimene talle nii halvasti ütles või tegi ehk miks ta seda käitumist nii halvana tõlgendab.

“Sageli näen, et selles on peidus mu enda sisemine tasakaalutus, rahulolematus, allasurutud valu. Kui see nii on ja mul õnnestub oma reaktsiooni kõrvalt vaadelda, saan ma kasutada seda olukorda enda isikliku arengu hüvanguks. Sellega tahan öelda, et olen mõne teise öeldud halva sõna tõttu jätnud võib-olla mõned rumalused tegemata. Aga see jutt ei tähenda muidugi seda, et peamegi üksteisele võimalusel halvasti ütlema, et sundida üksteist arenema, sugugi mitte!“ sõnab Oleg, kes 28. detsembril esineb Kumus kontserdiga “Andestamine”.

Kui oluline on meie elus hea sõna?

Ma tajun, et selles kontekstis võrdub sageli hea sõna mõistega „aus sõna”. On tähtis öelda endale ja teistele hästi ja on tähtis öelda ka ausalt ja sugugi mitte alati pole ausad sõnad leebed või meeldivad.

Milline on teie kõige meeldejäävam hea sõna, mille olete kas ise lausunud või mida on teile öeldud?

Mulle läks väga hinge, kui ühel koosviibimisel sõpradega sain mitmelt järjest teada, et nad näevad mind eriti südamliku inimesena. See liigutas. Ilmselt ma alateadlikult otsin elus enda lähedusse inimesi, kellele saaksin sama öelda ja sageli on mul see ka õnnestunud. Just lahkus ja heasoovlikkus on minu jaoks olulised „head sõnad” iseloomustamaks inimest, kellega tahan läbi käia.

Kui keeruline on muusikasse põimida häid sõnumeid?

Muusikasse saab põimida igasuguseid sõnumeid. Tähtis on, et impulss oleks piisavalt tugev: mida võimsam looja ja esitaja emotsioon, seda liigutavam on muusikapala ja nii saavad ka head sõnumid muusika kaudu suure mõjuvõimu.

Miks on tihti hea sõna ütlemine keerulisem kui negatiivse sõnumi levitamine?

Oleme  ilmselt harjunud oma sisemist valu ja rahulolematust teistele ümber suunama negatiivsete peegelduste kaudu. See on meie olemuses niivõrd sügavalt sees, et kui me sellega teadlikult ei tegele, siis kipume suurema osa ajast endast halba energiat välja saatma. Hea sõna levitamine ei tohiks mu meelest piirduda inimese jaoks vaid hea tuju hetkedega, vaid peab muutuma käitumisnormiks ja olemisviisiks.

Kui hävituslik võib olla üks halb sõna?

Tappev, mitte vähem.

Kuidas enda elust eemaldada negatiivseid inimesi?

Tasub muutuda ise järjest teadlikumaks ja selle tulemusena koged, et negatiivsust on su ümber järjest vähem.

Kuidas tunda ära, et inimene sinu läheduses on kibestunud ja tema sõnad ei ole seotud üldse sellega, kes oled sina?

Ma arvan, et suurem osa asju, kui mitte kõik, mida üks inimene teisele ütleb, ei ole selle teisega kuidagi seotud, vaid on puhtalt ütleja enda sisemaailma peegeldus.

Milline oli teie viimane hea sõna?

Armastus!

Milline oleks teie hea sõnum inimestele jõuluajaks?

Ma tajun praegusel ajal, et tähtis on tabada hetkes kohaolekuseisundit. Ma tunnen, et selles sisaldub kõiksuse armastuse energia. Selle energiaga ühenduses olles suudab inimene olla empaatiline, rahulolev, hooliv ja armastav. Selles mõttes olen ma öelnud ja ütlen praegu jälle, et armastusest piisab!

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.