1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GRACE SEADUSED! Natalia Grace 12 elulist seadust aitavad elu mõista
GRACE SEADUSED! Natalia Grace 12 elulist seadust aitavad elu mõista

GRACE SEADUSED! Natalia Grace 12 elulist seadust aitavad elu mõista

Natalia GraceNatalia Grace on psühholoog ja raamatu ’’The Laws of Grace’’ autor. Sellesse raamatusse on ta kirja pannud oma tähelepanekud elust, mis aitavad meil pisut targemad olla ja hoida oma energiat. Pakume teile 12 Natalia Grace`i elulist seadust.

Pisiasjade olulisuse seadus

Milline on inimene pisiasjades — selline ta ongi! Ta võib korra aastas olla kuninglikult helde, kuid tema tegelik iseloom väljendub igapäevastes pisiasjades ja tähelepanuavaldustes.

Vältimatute kaotuste seadus

Mida inimene iganes teeb, vead tulevad alati, kaotused on vältimatud. Seda teades ei tohi liigselt kurvastada. Me võime paljutki mõjutada, kuid mitte kõike. Me ei ole ideaalsed ega ka meie teod. Võtke kaotusi rahulikult.

Parem enne, kui pärast…

See puudutab absoluutselt kõike. Kui te peate näiteks kõnet, siis lõpetage enne, kui inimesed sellest väsivad. Goethe on öelnud: “Igavuse saladus seisneb püüdes öelda kõike!”

Olete kohtingul — jätke pisut enne hüvasti, kui tahaks seda teha teie kaaslane. Külas olles lahkuge enne, kui pererahvas hakkab üksinduse järele igatsema. Pidage meeles: parem enne, kui pärast…

Ühise pingutuse seadus

Kaks hobust ühes rakendis suudavad paigast nihutada 15 tonni, neist igaüks eraldi aga vaid 3 tonni. Tehke tähtsaid asju vähemalt kahekesi ja te olete efektiivsed.

Tähtaja seadus

Mistahes toimingule tähtaega seades kindlustate paremini selle, et asi saab tehtud. Üks asi on öelda “Ma helistan sulle”, hoopis teine asi aga “Ma helistan sulle homme hommikul kell 10.” Viimasel juhul on telefonikõne toimumine kordi kindlam.

Nullimise seadus

Aju peab aeg-ajalt tühjendama. Kui te tulete suurivaevu jalul seisvana koju ja maha istudes taipate, et te olete teinud vaid pooled sel päeval kavandatud asjadest, siis ärge süüdistage ennast ebaefektiivsuses. Aju ei suuda pidevalt teie korraldusi täita, ta peab ka endaga tegelema! Peab ju looma korra kõigis neis ülesannetes, mida te olete tema kaela ajanud! Sel ajal ei tohi tulla enam mingit välist informatsiooni, aju “puhastab” ennast, see ongi nullimine. Ka põld ei suuda saaki anda, kui sinna seitse aastat järjest külvata, see teeb ta viljatuks maaks.

Ideaalsete võimaluste olematuse seadus

Ideaalseid tingimusi ei teki kunagi. Peab muidugi nentima, et soodsaid tingimusi aeg-ajalt esineb, aga veel harvemini tuleb ette tarkust neid ära kasutada. Osaliselt seetõttu, et lahendused peituvad suure lahendamist vajavate probleemide hunniku all.

Kompensatsiooni seadus

Kõike üheaegselt ei saa. Võite ette kujutada abikaasat, kes on iludus, alati näeb kena välja, on voodis kirglik, söök on alati pliidil, lapsed kasitud, lõbustab külalisi klaveril, käib trennis, luuletab, on samas ärinaine ja seltskonnadaam — no ei ole vist selliseid. Kui inimene saavutab mingil alal väga palju, siis mingil teisel alal on ta sageli lootusetu null. Inimest ei tule hinnata mitte sedavõrd nõrkuste ja oskuste puudumise, kuivõrd tema olemasolevate tugevate külgede pärast.

Mõju seadus

Ümbritsev mõjutab seda, milliseks inimene kujuneb. Ilmselt on kellegi osaks olla sale ja sihvakas, teisel aga täidlane. Aga neist viimastest võib üks olla rõõmus paksuke, teine aga morn ja kuri, kusjuures sama geneetika juures. Isegi kui inimene ei saa taevast tähti kätte, on võimalik elada rõõmsalt, kuid palju oleneb just ümbrusest — ühes keskkonnas areneb igasugune inimene igal võimalikult moel, teises võib ta primitiivseks jääda. Ümbritsev keskkond mõjutab väga paljut, kui mitte lausa kõike. Me muutume nende sarnasteks, kes on meie ümber, tunduvalt harvemini aga muudame teisi endasugusteks.

Kaheselt andekusele reageerimine seadus

Andekad inimesed kutsuvad alati esile kaheseid tundeid: neid kas jumaldatakse või neid vihatakse. Neisse ükskõikselt suhtuda ei saa. Neid pole võimalik mitte märgata, ignoreerida, unustada. Neid mäletatakse, armastatakse, vihatakse, kadestatakse, neile mõeldakse. Nii et kui te olete andekas, ärge lootkegi üleüldisele heakskiidule. Te saate endale vaenlased kasvõi juba selle pärast, et nemad pole nii andekad.

Ühise mälu seadus

Inimesi seovad ennekõike ühised mälestused mingitest sündmustest, mille jooksul söödi piltlikult koos ära mitu puuda soola. Ühise mälupanga aluseks on seotus ja positiivsed tunded teiste vastu. Seega ühendab mälestustesse sukeldumine inimesi. Kui tahate meeldivate inimestega seotud olla, meenutage ühiseid ilusaid aegu.

“Pole sinu inimesed”-seadus

Need, kes “pole sinu inimesed”, lahkuvad ühel päeval sinu juurest.

Natalia Grace2

Raamatu ’’The Laws of Grace’’ ja adme.ru põhjal tõlkis Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews