1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Fotod! Kirna Mõisa tervisepäev tõi kohale rekordarvu külalisi
Fotod! Kirna Mõisa tervisepäev tõi kohale rekordarvu külalisi

Fotod! Kirna Mõisa tervisepäev tõi kohale rekordarvu külalisi

Emadepäeval, 14. mail Kirna mõisas toimunud Tervise- ja Tasakaalupäev läks üle ootuste hästi ning korraldajad tänavad südamest kõiki suurepäraseid esinejaid, vastutulelikke müüjaid, kes pakkusid rahvale oma tooteid, ja erinevatelt elualadelt kaasalööjaid, kes tõid inimestele meelelahutust. Tasuta ettevõtmise rõhk oli teadupärast suunatud terve olemisele ja selle kulg üllatas meeldivalt nii korraldajaid kui ka arvukaid külalisi. Kuna tegemist oli emadepäevaga, siis veedeti tervisepäev ühiselt ka perepäeva võtmes. Selleks korraldati lastele põnevaid tegevusi, et pered saaksid kõik koos tervisepäeval osaleda ning lastel oleks loengute ajal piisavalt huvitavaid ja arendavaid toimetusi. Omamoodi tõmbenumber oli armsad alpakad ja tasuta pannkook moosiga kõigile lastele.

Tervisepäeva külastas ligi 500 inimest 

Külastajate arv purustas mitmekordselt senised seitse korda Türi Kultuurimajas toimunud tervisepäevade rekordid. Sel korral külastas Kirna mõisa ligi 500 inimest.

Tervisepäeva korraldaja Reimo Lilienthal jäi sündmusega väga rahule, sest kõik ettevalmistused said õigeks ajaks tehtud ja Kirna rahvas sai seeläbi nautida sündmuse rahulikku voolamist. “Sündmuse sujuv kulgemine tegigi kõige rohkem rõõmu, selleks mõtlesime paljud asjad eelnevalt läbi just sellest seisukohast, kuidas osaleja ennast kõige paremini tunneks, mida ta vajaks ja mis küsimusi võiks esitada. Kui kõik on läbimõeldud ja loogiline, siis ei teki ka 500 inimese võõrustamisel segadusi või peataolekut,” arvab ta.

Kirna mõis on Reimo sõnul nagu mingi salapärane magnet, mis inimesi tõmbab. “Eks me oleme oma seniste kontsertide, etenduste ja muude sündmuste korraldamisel ka pingutanud, et külalisi mitte alt vedada ja kõigile meeldiva elamuse pakkunud. Nii et varasemalt Kirnas käinud inimesed kindlasti juba teadsid, kuhu nad tulevad. Seekord käis meil külas aga väga palju just neid inimesi, kes olid Kirna mõisast ainult kuulnud ja nad polnud kunagi ise käinud. Taoline sisukas ja tasuta tervisepäev andis tõuke lõpuks siis oma silmaga paik üle vaadata,” jutustab ta. Mõistagi oli oma osa ka ilusal ilmal.

Kirna mõisas valdab sügav rahutunne ja rõõm

Portaali armastusest.ee ehk Armastusest Inspireerituna esindaja Kadi Kõllamõts räägib, et tahtis juba ammu Kirnat külastada ja pühapäeval koos mehega sinna jõudes valdas teda sügav rahutunne ja rõõm, millest ta oli päevi eufoorias. Tema sõnul üllatasid meeldivalt korraldajate sõbralikkus, positiivsus ja rahulikkus, polnud laatadel tavapärast närvilisust, kõigele oldi mõeldud ja kõik oli viimseni paigas, ka kauplemine oli neil oodatust edukam ja mitmed tooted olid juba lõunaks otsas.

“Mõis on imearmsalt hubaseks ja õdusaks muudetud ning on elulootusest pakatav ja taassünni üle rõõmustav hoone. Mulle küll tundus, et see mõis rõõmustas külaliste üle, elas üritusele rõõmsalt kaasa ning tundis ilmselt samasugust põnevust kõige suhtes nagu minagi,” räägib Kadi Kõllamõts. “See koht mõjus inimestele nii rahustavalt ja positiivselt, et ma ei kuulnud ühtegi nurinat ega nägelemist, kõik olid rõõmsad, lõbusad, sõbralikud, ja ka ilm oli nagu tellitult ilus. See oli üks ilusamaid päevi minu elus ja loodan, et see üritus saab traditsiooniks ning kasvab täpselt nii suureks, kui see koht jaksab ja tahab kanda. Soovin Kirna perele ja abilistele edu, jõudu, jaksu, rõõmu ja armastust!”

Päev täis positiivsust ja rõõmsaid inimesi 

Alpakasid pidava Wile Farmi esindaja Evelin ütleb, et ennekõike oli tore ennast ka kodu lähistel näidata. “Huvilisi oli tõesti palju ja loomade aedik oli pidevalt inimestega ümbritsetud. Võtsin katsumiseks kaasa ka mõned tooted ja lõngad ning õige mitmed neist leidsid eile Kirnas uue omaniku. Kokkuvõttes oli mul eile väga tore ja töine päev täis positiivsust ning rõõmsaid inimesi,” räägib ta.

“Väga tore oli ja kõik oli hästi korraldatud, rahvas mõnus ja huvilisi palju, õhkkond väga super. Olen väga huvitatud järgmistest tervisepäevadest ja osalen suure rõõmuga. Kirna mõis on sellisteks üritusteks täpselt õige koht,” arvas Eike Kibena.

Riina Raudsiku loengut kuulas ligi 300 inimest 

Tervisepäeval leidsid Kirnas aset erinevad loengud, praktikate tutvustused, teraapiad, nõustamised, töötoad, loodustoodete müük ja palju muud põnevat ning individuaalseansid olid seal osalenud terapeutidel broneeritud juba enne sündmuse algust. Ainuüksi Riina Raudsiku loengut “Liigesvalude põhjused ja abi võimalused – personaalne ennetav meditsiin” kuulas umbes 300 inimest.

Publikut jätkus kõikidele loengutele ja töötubadesse, kuid kõige arvukamalt oligi kuulajaid päeva peaesinejal Riina Raudsikul. “Riina räägib selgelt ja arusaadavalt, kuidas lihtsate nippidega ennast tervendada ja terve püsida,” arvab üks korraldajatest Reimo Lilienthal. “Riina populaarsusele on kindlasti kaasa aidanud ka Eesti meedia, kes on teda süsteemselt üritanud maha materdada — seda rahkem soovitakse Riina Raudsikut oma silmaga näha ja oma kõrvaga kuulda. Kuna tema teooriatel on reaalsed positiivsed tulemused inimese tervisele, siis aina rohkem inimesi koondub ta ümber.”

Inimesed on aina julgemad oma silmaringi avardama 

TimeWaveri terapeut Liis Kuurme loengu teemaks oli “TimeWaver tehnoloogia – XXI sajandi tervendaja? “Tervisepäev Kirnas oli fantastiline, oli inimesi, kes juba teadsid TimeWaverist ja nendega oli rõõm kohtuda ning oli palju neid, kes sellest midagi ei teadnud ja tundsid suurt huvi kõige uue vastu,” seletab terapeut. “Minu juurde nõu küsima tuldi palju ja küsiti eelkõige oma füüsiliste sümptomite tausta ja selle lahendamise võimalusi TimeWaveriga. Aidata sain juba sellega, et selgitada TimeWaveri töö põhimõtteid ja seda, kuidas inimene saab ise nii palju oma tervise heaks ära teha. Kohapeal ma seansse ei pakkunud, aga peale Kirna päeva tuldi minu juurde juba kontorisse reaalselt seansile, kus harutasime juba lahti olulisi teemasid.”

Liis Kuurme lisab, et inimesi, kes tunnevad julgust avardada oma silmaringi, tuleb aina juurde. Kirna Tervisepäeva näitel võib tema arvates öelda, et kõik inimesed, kes sinna kokku tulid, olid juba teinud väikese sammu selles suunas, et püüda mõista ja aru saada, et peale selle, mis on silmale nähtav ja kehal tunnetatav, on veel palju muud — energeetikat ja selle seoseid füüsilise maailmaga tunnetab juba suur hulk inimesi. “Just seetõttu võib ka selgitada fenomeni, et Kirnasse pühapäeval nii palju inimesi kohale tuli!” lisab ta.

Positiivset tagasisidet anti juba sama päeva õhtul 

Korraldajatele annab kordaläinud sündmus indu ja jaksu samalaadset tervisepäeva veelgi korraldada. “Vaatamata, et kõik läks kenasti, saime palju ideid, mida veel paremini teha ja mida programmi lisada. Iga tänulik külastaja kinnitab meile, et teeme õiget asja ja inimestele on seda vaja, ning inimestele meeldib Kirna mõisas ennast laadimas ja tervendamas käia. Ka tervisepäevalt saime juba samal õhtul tagasisidet inimestelt, kes tervenes just sellel päeval Kirnas pikalt piinanud selja ja kaelavalust, või muudest vaevustest,” võttis Reimo Lilienthal kokku.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews