1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Feng shui iidsed tarkused korralageduse korrastamise vajalikkuse kohta
Feng shui iidsed tarkused korralageduse korrastamise vajalikkuse kohta

Feng shui iidsed tarkused korralageduse korrastamise vajalikkuse kohta

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist Foto: Dea Martinjonis
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Foto: Dea Martinjonis

Hiina Feng Shui iidsed tarkused põhinevad looduse tõlgendamisel ja neid teadmisi kasutatakse ka tänapäeval. Feng shui on teadus meid ümbritsevast keskkonnast ja selle põhimõtted on lihtsad.

Tänapäeval annab feng shui meile nõu, kuidas luua keskkond, kus tunneme end mugavalt ja turvaliselt. Meie ümbrus mõjutab meid. Värske õhk, looduslikud materjalid ja tervislik keskkond on kasulikud meie psüühilisele ja füüsilisele loomusele. Feng shui võimaldab keskkonda arvesse võttes leida õiged paigutused ja asendid, mis on meile kasulikud. Veel aitab ta feng shui meil määrata kõige sobivamad asukohad, kujundused ja värvid, et need meid toetaksid.

Fung shui järgi on korralagedus mõtteseisund. See võib tähendada asju, mida me ei ole teinud ja mis kurnavad meie meelt, näiteks vastamata telefonikõne või ärajäänud kohtumine, aga ka ideid ja arusaamu, mida me säilitame ja mis ei lase meil teha seda, mida me tõesti teha tahaksime.

Iga asi, mida me ei kasuta ega kanna või hoiame igaks juhuks, et ehk läheb seda mõnikord vaja, on osa sellest korralagedusest. Päritud esemed ja need, mille oleme kingituseks saanud, aga mis meile ei meeldi, ehkki tunneksime süüd neist loobudes, kuuluvad samuti selle kategooria alla.

Ühel või teisel põhjusel kahtleme oma võimetes, klammerdume olukordade ja mõtete külge, mis ei lase meil edasi minna. Me võime jääda töökohta, mõeldes, et oleme asendamatud, või teeme seda lojaalsusest, aga sageli lihtsalt kardame teha riskantset sammu ning muuta suunda. Me võime säilitada suhet, sest kardame emotsionaalset murrangut, või ei võta vastu uut tööd, mis on erinev meie senisest tegevusest. Kõik need hoiakud koormavad meie mõtlemist, aga kui korrastame oma füüsilise korralageduse, siis näeme “minnalaskmise” kasi. Füüsilise korralageduse korrastamine aitab korrastada ka meie arengut takistavat mentaalset korralagedust.

Puhasta kodu üleliigsest

Asjad põhjustavad enamikes kodudes suuri probleeme. Kasutud köögiriistad, tühjad kingakarbid, kingitused, mis meile ei meeldi, päritud esemed, millest me süütundest ei suuda lahkuda, ning lõpmatu hulk teisi asju.

Me ei vaja neid asju, kui oleme avatud uutele kogemustele. Andke vanad asjad heategevusorganisatsioonile või müüge laadal maha ja ostke midagi sellist, mida te tõesti tahate.

Enamik meist hoiab rõivaid, mida võib vaja minna. Samuti on lugemata raamatud korralageduse osa, kui neid aastaid keegi ei loe. Kõik vana hoiab energiat kinni.
Ajakirjad ja ajalehed moodustavad samuti korralageduse. Kui peaksime mingit fakti vajama kümne aasta pärast, siis on see info kindlasti kuskil saadaval.

Korralagedus esindab seisvat energiat ning nimekiri on pikk – läbipõlenud lambipirnid, surnud herilased ja kuivanud lehed aknalaual, vahujäljed vannis, tühi maitseainetopsik ning kriuksuv uks. Igaüks neist vajab vaid minutilist tähelepanu, aga nende koosmõju võib aastaid mõjutada meie elukvaliteeti.

Ärge püüdke kogu majas korralagedusest ühekorraga lahti saada. Alustage millestki väikesest, näiteks sahtlist, ning lõpetage sellega, et korrastate, puhastate ja saate lahti asjadest, mida te ei taha, enne kui järgmise etapi juurde asute.

Mõned soovitused, milliseid feng shui raamatuid võiks endale soetada.

Feng Shui Praktiline entsüklopeedia. Autor: Gill Hale
Feng Shui 10 lihtsat õppetundi. Autor: Jane Butler-Biggs
Feng shui töökohas. Autor: Richard Webster
Feng shui abinõud 10 minutiga. Autor: Skye Alexander
Feng shui käsiraamat. Autor: Jane Butler-Biggs

Head Uudised GoodNews