1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. ELU PARIM PÄEV I Kui täna pole sinu elu parim päev, siis mis pagana pärast sa üldse elus oled? 
ELU PARIM PÄEV I Kui täna pole sinu elu parim päev, siis mis pagana pärast sa üldse elus oled? 

ELU PARIM PÄEV I Kui täna pole sinu elu parim päev, siis mis pagana pärast sa üldse elus oled? 

Raamat „Probleem pole rahas, vaid sinus“ on kirjutatud neile inimestele, kellel on pidevalt rahalised mured – olgu siis asi liigses kulutamises, raha nappuses või liigses külluses. Raamatus jagavad Gary M. Douglas ja dr Dain Heer rahateemalisi protsesse, vahendeid ja vaatenurki, mida saab kasutada selleks, et muuta raha voolamist oma ellu ja elada õnnelikumat elu.

Täna peaks olema sinu elu parim päev

Kui ma käisin oma õemehe neljakümnendal sünnipäevapeol, olid kõik mehed elutoas koos ja rääkisid, kuidas nende elu parim aeg oli olnud keskkoolis 18-aastasena. Neil olid toona lahedad autod ja nad olid koolis populaarsed. Kõik naised olid köögis koos ja rääkisid, kuidas nende elu parim aeg oli olnud pärast laste sündi. Kui kätte jõudis minu kord rääkida, küsiti minult: “Missugune oli parim aeg sinu elus?”

Ma vastasin: “Tänane päev. Ja kui see nii poleks, siis laseksin ma oma kuramuse ajud sodiks.” Ma polnud pärast seda nende seas eriti soovitud külaline. Täna peaks olema su elu parim päev. Kui täna pole sinu elu parim päev, siis mis pagana pärast sa üldse elus oled?

Foto: Shutterstock.com

Kui täna pole sinu elu parim päev, siis mis pagana pärast sa üldse elus oled?

Vaid täna on elu tähistamisväärne päev 

Tuleta endale iga päev meelde, et sa oma elu tähistamisväärseks muudaksid. Otsi elust rõõmu. Ütle igal hommikul endale: “Vaid täna on mu elu tähistamisväärne päev” ning kasuta neid uusi võimalusi, mis sinu ellu tulevad.

Foto: Shutterstock.com

Otsi elust rõõmu.

Palun oma elult suurust

Üheks piiblitõeks on: “Palu ja sulle antakse.”

Mida sa seega siis palud? Oma suuruse avaldumist? Kui sa palud, et sinu elus avalduks su suurus, siis tuleb sellega kaasa ka kõiksugu muid asju. Palu oma elult suuruse avaldumist. Palu oma elult rõõmu ja pühitsemist. Ära palu lihtsalt raha, sest rahal pole mingit pistmist sinu elu suurusega. Sinul aga on.

Kui sa palud oma elult suurust, kui sa palud iseenda suurust ning kui sa palud, et sinu elu oleks tähistamisväärne, siis avanevad sulle piiritud võimalused. Kui sa palud vaid raha, ei ilmu su ellu midagi. Raha on vaid see vahend, mida sa kasutad sihini jõudmiseks. Palu enda suuruse avaldumist. Kui sul on julgust paluda, võid sa ka vastu võtta.

Foto: Shutterstock.com

Palu, et sinu elu oleks tähistamisväärne!

Mis sul kõige lõpuks ikkagi olemas on? 

Televisioonis küsitleti Ühendriikide lõunarannikut tabanud orkaani üle elanud inimesi. Reporter esitas küsimuse mehele, kelle kodu oli hävinud: “Mida te nüüd orkaani tagajärjel tunnete?” Mees vastas: “Noh, teate, ma kolisin siia lõunarannikule ning tõin endaga kaasa kogu oma maise vara – kõik mu perefotod ja kõik, mida enda jaoks hinnaliseks pidasin -, aga nüüd on mul alles vaid maja vundament. Kõik mulle kuuluvad asjad pühiti tuulega minema. Aga teate, mis? Ma olen veel iseendal alles.”

Sama juhtus ka pärast suurt maavärinat Californias. Telereporter küsis ühelt mehelt: “Mida te nüüd maavärina tagajärjel tunnete?” Mees vastas: “Ma olin koos oma naisega meie korterelamu kolmanda korruse magamistoas. Mina magasin sügavalt ja mul polnud riideidki seljas. Ühtäkki tundsin ma suurt raputust ja leidsin end põrandalt. Ma ei teadnud, kus miski asub. Minu kõrval oli paar boksereid, seega panin need endale jalga. Mu naine leidis oma hommikumantli enda kõrvalt maast. Ainus asi, mille veel leida suutsime, oli pilt minu naisest meie pulmapäeval. Meil polnud aimugi, kus on ülejäänud riided ja asjad – me ei suutnud midagi üles leida. Aga teate mis? Me oleme veel teineteisel alles.”

Mis sul kõige lõpuks ikkagi olemas on?

Sina ise.

Sina oled oma elu alguspunkt. Sina oled oma raha, rikkuse, võimu ja kõige muu loomise alguspunkt. Hoolimata katastroofi olemusest ning sellest, mis kadunud jääb või hävib, oled sina endal alati alles. Sina oled kõik oma elus juhtuva alguspunkt.

Sina oled oma raha, rikkuse, võimu ja kõige muu loomise alguspunkt.

 

Head Uudised GoodNews