1. Avaleht
  2. Hingele
  3. EKSKLUSIIVNE! Võimalus osaleda vaimse õpetaja Sudheer P. Nieti kursusel „Tantra elu ja surma kohta”
EKSKLUSIIVNE! Võimalus osaleda vaimse õpetaja Sudheer P. Nieti kursusel „Tantra elu ja surma kohta”

EKSKLUSIIVNE! Võimalus osaleda vaimse õpetaja Sudheer P. Nieti kursusel „Tantra elu ja surma kohta”

Sudheer P.NietAprillikuu alguses külastab Eestit Sudheer P. Niet, kes kuulub OSHO Rahvusvahelise Meditatsiooni Keskuse juhatusse.

Sudheer P. Niet on oma 35-aastase praktika käigus aidanud inimesi üle terve maailma. Tehnikad, mida ta viljeleb ning õpetab, võimaldavad saada teadlikumaks iseendast ja kõigist eluaspektidest, nautida ning tunda rõõmu igast päevast ja elada totaalsusega, minnes sügavale meditatsioonis ja lõõgastuda pingelistes olukordades.

Kursus „Tantra elu ja surma kohta” aitab saada teadlikuks elamisest totaalsusega, muutes elu suuremaks, avaramaks.

 

Mis on tantra?

Tantra koosneb erinevatest meetoditest kõikide eluosade jaoks: hingamisest söömiseni, seksini, suhestumiseni, kuulamiseni ning vaatamiseni jne.

Oma igapäevases elus, esimesel sissehingamisel sünnime ja viimasel väljahingamisel sureme. Tantra ütleb, et protsess ˗ sündimine ja suremine ˗ toimub iga sisse- ja väljahingamisega, see on jätkuv. Aga me ei ole kunagi suutelised nii üksikasjalikult seda vaatlema, sest meie mõistus on loonud filmi, mis jookseb silmade ees. Läbi selle filmi tundub elu nagu kontiinum. Reaalsuses on aga elu pidev sündmine ja suremine, sünd ja surm.

Põhjus, miks enamus meist ei ela totaalselt, on hirm surma ees, hirm kaotada kontroll, hirm kadumise ees. Me ei saa elada vabalt, sest kardame kaotada kontrolli, kardame kaduda, kardame surra. Seetõttu hoiame ennast kaitstuna. Me ei liigu totaalselt ja ei lähe oma elus maksimumini. Me elame oma elu minimaalselt, lihtsalt niipalju, et oleme vaevu elus.

Hirmust ülesaamiseks on spetsiaalsed meditatsioonitehnikad

Spetsiaalsete meditatsioonitehnikatega saab kogeda seda, mida tantra nimetab suremiseks. See on Ego suremine. Seda teadlikult kogedes kaob hirm.

Surmahirmu kadumisega kaovad ka kõik teised hirmud (hirm intiimsuse, üksinduse, tõrjutuse, süüdijäämise jne ees), sest need taanduvad alateadlikult surmahirmule. Saades rohkem tuttavaks elu ja surma tegeliku olemusega oma igapäevategevustes, tuleb ellu rohkem rõõmu, avardumist, vähem kokkutõmbumist, vähem stressi. Hakkad nautima kõiki eluaspekte: lihtsalt hingamine on suurepärane; lihtsalt söömine on suurepärane jne.

Ka suhestumine teiste inimestega võib muutuda. Saades väga teadlikuks enda ruumist ning piirangutest (hirmudest), mis ei lase elada totaalselt, siis saades teadlikuks, need paljus ka kaovad. Seetõttu muutub suhestumine inimestega spontaansemaks, vabamaks, täielikumaks.

Just nagu mingi haigus võib olla nakkuslik, siis ka teadlikkus saab olla nakkuslik. Seega saab toetada inimest, kes on suremas, raskesti haige või leinas. Kui ise oled vaba ja leplik surma ning minnalaskmisega, siis toimub teatud ülekandumise protsess. See on väga ilus protsess, millest tullakse välja armununa oma ellu, kogu eksistentsi.

* Sudheer P. Nieti kursus “Tantra elu ja surma kohta” toimub Tallinnas OSHO Meditatsiooni Keskuses.

Lisainformatsiooni leiad SIIT!

VAATA KURSUSE SISSEJUHATAVAT VIDEOT!

Head Uudised GoodNews