1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Egost teadlikuks saamise seminar harutab lahti sisemiste mängude tausta
Egost teadlikuks saamise seminar harutab lahti sisemiste mängude tausta

Egost teadlikuks saamise seminar harutab lahti sisemiste mängude tausta

Laupäeval, 7. oktoobril kell 10-21 toimub Tallinnas Taevas ja Maa keskuses Rännaku meetodi Egost teadlikuks saamise seminar. Koolituse läbiviijad on Kristina Tudeberg ja Irene Kaljuste.

Igal inimesel on Ego – see on paratamatus selles elus, nii nagu ka keha ja tunded. Ego on mitmetasandiline, pealispinnal meile endile ja teistele nähtav on tavaliselt jäämäe tipp, selle all aga laiub mägi ise, millest me suures osas isegi teadlikud ei ole. Paratamatult juhib ta meie elu rohkem, kui me uskuda või karta oskame.

See seminar on sissejuhatus ego lahtiharutava tööriista, Enneagrami, maailma. Enneagrami päritolu ei ole päris selge, kuid kasutuses on ta juba kindlasti paar tuhat aastat. Teadmine temast on liikunud läbi erinevaid müstilisi õpetusi ja on avalikkuse eest olnud varjatud. Vaatamata oma müstilisele päritolule on ta sügavalt kahe jalaga maa peal ja imelihtsalt mõistetav igale inimesele.

“Minu jaoks on Enneagram saanud üheks suurimaks sõbraks ja olulisemaks õpetuseks, mis on minuni 10-aastase sügava eneseotsingu tee käigus jõudnud. Enneagram on peegel ja pärast tema tundmaõppimist on mul ennekõike iseenda ja seejärjel teiste inimestega hulka lihtsam hakkama saada. Kui mul oleks soovitada võimalik ainult üks õpetus nende sadade seast, mida oma teel õppinud olen, siis see oleks kindlasti Enneagram,” räägib Rännaku meetodi juht Eestis Joonas Saks. Rännak on lihtne, kuid samas võimas meetod lahendamaks erinevaid probleeme meie elus – nii füüsilisi, vaimseid kui emotsionaalseid.

Egost tulenevad käitumised ei tähenda seda, et nad on vaid mässavad, kurjad, vihased ja omakasupüüdlikud. Vastupidi, enamus “mängudest” on hoopistükis pealtnäha armastavad, paljud neist tähelepanu lunivad, osad ennast ohverdavad, mitmed väljenduvad pidevas kõiges ja kõigis kahtlemises ja suur osa on juhitud hirmudest valu, hirmu enda, läbikukkumise, nõrkuse, avatuse ja muu sarnase ees. Üle kõige kardab ego aga tundmatut ja seetõttu hoiab ta kinni pigem tundmaõpitud valust ja kannatusest kui laseb sellest lahti, et võtta vastu tundmatu – elu ilma valu ja kannatuseta.

Egost teadlikuks saamine on kõige valgustavam kogemus, mida inimene oma elus läbi teha saab. Samal ajal on ta ka kõige vabastavam. Ei ole vahet, kus sa oma eluteel oled, oled sa rikas või vaene, üdini vaimne või materiaalne, patune või õilis. See koolitus igal juhul annab juurde üksjagu sügavaid teadmisi enda ja teiste inimeste paremaks mõistmiseks. Kaastunne on see, mida me kõik vajame nii enda kui inimkonna suhtes üldiselt ja kaastunne saab sündida vaid läbi teadlikkuse mängudest, mida inimkehas olles mängime.

Seminarile registreerimine: info@rannak.ee. Kuni 15. septembrini on soodushinnaks 80 eurot (täishind on 110 eurot).

Head Uudised GoodNews