1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Edetabeli tipus! Eestlaste põgenemislugu jõudis raamatumüügi edetabelite tippu
Edetabeli tipus! Eestlaste põgenemislugu jõudis raamatumüügi edetabelite tippu

Edetabeli tipus! Eestlaste põgenemislugu jõudis raamatumüügi edetabelite tippu

raamatEestlaste põgenemisest üle Atlandi ookeani jutustav teos “Purjetamine Vabadusse” on vähem kui nädalaga vallutanud kõik kohalikud raamatumüügi edetabelid.

Vahetult enne vabariigi aastapäeva ilmunud “Purjetamine Vabadusse” tõusis vaid mõne päevaga nii Rahva Raamatu kui ka Apollo raamatupoe enim müüdud teoseks. Täna kuulutatakse “Purjetamine Vabadusse” Apollo märtsikuu raamatuks ning erakordselt suure nõudluse täitmiseks on raamatu kirjastaja Sihtasutus Unitas tellinud juba lisatiraaži.

“Seda pole tõesti meiega kunagi varem juhtunud, et peame pärast ühte nädalavahetust tellima lisatiraaži,” tunnistas sihtasutus Unitas nõukogu esimees, ettevõtja Meelis Niinepuu. “Südant täidab hetkel ikka väga suur tänulikkus, et eestlased oma ajalugu sellisel moel väärtustavad.”

Raamatu sünnile õla alla pannud maailmaränduri ja purjetaja Marko Matvere sõnul on see jutustus kohustuslik kirjandus igale eestlastele. “See on läbi ajaloo meie kõige eepilisem põgenemislugu,” lisas Matvere.

unnamed

Raamat “Purjetamine vabadusse” räägib 16 eestlase, sealhulgas nelja väikese lapse ohtlikust merereisist Ameerikasse 1945. aastal. Punavägede eest pagemiseks võeti ette neli kuud kestnud reis üle Atlandi ookeani vaid kahe väikese kajutiga postiveoks mõeldud laguneva rannasõidupurjekaga Erma. Raamat on ilmunud ligikaudu 30 keeles ja on seega üks rahvusvaheliselt tuntumaid Eesti lugusid üldse.

Head Uudised GoodNews