1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. DIGIRAAMATUD I Elisa astus sammu edasi ja asus tänasest digiraamatuid kirjastama
DIGIRAAMATUD I Elisa astus sammu edasi ja asus tänasest digiraamatuid kirjastama

DIGIRAAMATUD I Elisa astus sammu edasi ja asus tänasest digiraamatuid kirjastama

Nutirakendusega aastaid digiraamatuid vahendanud Elisa astus sammu edasi ja asus tänasest digiraamatuid kirjastama. Esimesed teosed on uut žanri tutvustavast sarjast Elisa Essents.

Tänavu viiendat sünnipäeva tähistav Eesti populaarseim lugemisäpp Elisa Raamat kasvab pidevalt suuremaks. Kui paar aastat tagas lisandusid ühe kuutasu eest lugemisriiulile ka ajakirjad, siis järgmise sammuna on Elisa asunud kirjastama raamatuid, mida saab eksklusiivselt lugeda ainult Elisa Raamatust.

Elisa Essents sarja kuuluvad teosed toovad lugejateni erinevate teaberaamatute lihtsustatud ja kokkuvõtvad ülevaated. „Ilukirjanduse puhul on oluline iga keeleline nüanss, ent teabekirjanduse puhul saab olulise sisu edasi anda ka efektiivsemalt. Kiire elutempo ja muud kohustused pärsivad tihti paljude lugejate võimalust süveneda mahukatesse teostesse, mille sisu on kahtlemata väärt omandamist. Uue žanriga võtame know-how raamatud ja anname lugejale edasi essentsi ehk põhiosa,“ kirjeldas Elisa uute teenuste valdkonna juht Kertu Popp.

Kümneosaline Elisa raamatusari koosneb viiest uue autoriga essentsist ja viiest raamatu kokkuvõttest, kus antakse edasi teoste põhiline sisu ja ülevaade. Kui lugejal on soovi, saab ta alati sama raamatu ka pikemas vormis seejärel öökapile võtta.

Hardo Pajula, kes tõlkis eesti keelde raamatu „Teadus ja vaimne praktika“, koostas ka sellekohase teose Elisa raamatusarja. “Ma arvan, et selliste lühikeste ülevaatlike kirjatükkide peamiseks eesmärgiks on juhtida lugejat tähelepanuväärsete raamatute juurde. Rupert Sheldrake’i “Teadust ja vaimset praktikat” julgen ma soovitada kõikide maade agnostikutele, eriti neile, kes teavad, mis on krooniline kurvameelsus,” selgitas Pajula.

„Uue digikirjastuse projektiga oleme avatud kõiksugu uutele mõtetele ja koostöödele, et tuua tuhandetele Elisa Raamatu lugejatele veelgi põnevamaid ja harivamaid teoseid,“ lisas Popp.

Elisa Essents teosed, mis on saadaval alates tänasest Elisa Raamatus:

  • „Räägi, nagu elad“ – Jan Kausi essents N.N. Talebi raamatust „Antihabras“
  • „Võimestava Isa kaksteist heatahtlikku tähendamissõna“ – Mihkel Kunnuse essents J.B. Petersoni raamatust „12 elu mängureeglit“
  • „Antidepressant agnostikutele“ – Hardo Pajula essents R. Sheldrake’i raamatust „Teadus ja vaimne praktika“
  • „Kosmiline inimene“ – Tõnis Tootseni essents A. Wattsi raamatust „Iseenda tundmise Tabust“
  • „Ajaloo õppetunnid“ – Anu Põldsami essents Y. N. Harari raamatutest „Homo Deus“ ja „21 õppetundi 21. sajandiks“
  • „Meele aeg“ – Elisa essents Michael Chaskalsoni ja Megan Reitzi raamatust
  • „Lõpp edasilükkamisele“ – Elisa essents Petr Ludwigi ja Adela Schickeri raamatust
  • „Siin ja praegu: kohaloleku jõud“ – Elisa essents Eckhart Tolle raamatust
  • „Aruka investori taskuraamat“ – Elisa essents John C. Bogle’i raamatust
  • „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi“ – Elisa essents Dale Carnegie raamatust

Head Uudised GoodNews