1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Andrues Vana: peatu korra oma toimetustes ja vaata enda ümber. Märka, et sa saad kõiges positiivset vaadata!
Andrues Vana: peatu korra oma toimetustes ja vaata enda ümber. Märka, et sa saad kõiges positiivset vaadata!

Andrues Vana: peatu korra oma toimetustes ja vaata enda ümber. Märka, et sa saad kõiges positiivset vaadata!

20. jaanuaril toimub rahvusraamatukogus iga-aastane Vaimukeha konverents, mis keskendub vaimu ja keha koostööle tervise heaks ning õpetab inimesi ise ennast aitama. Andrues Vana, konverentsi üks peaesineja, õpetab, kuidas teadlikult muuta oma elu, et see oleks lihtne ja kerge.

Kuidas teie spirituaalne tee algas?

Minu spirituaalne ärkamine oli väga järsk ja soovimatu. Mitte et see oleks kuidagi halb, vaid ma ei olnud teadlikult otsinud või õppinud, mis see on või kuidas. Ma lihtsalt läksin peale üht minu perspektiivist eriliselt ebameeldivat päeva magama ja ärkasin järgmine päev üles paradiisis. Mida ma pean selle all silmas? Kõige taga, on see siis uus auto, tervis või raha või armastav partner, on vaid üks soov: kui ma saan selle või teise, siis on mul hea olla. Mina ärkasin üleöö sellesse kohta. Ma ärkasin heasse olemisse. Mitte et mul oleks üleöö tekkinud lotovõit ja perfektne tervis, ei, mul oli lihtsalt väga hea olla. Ma ärkasin sellesse teadmisse, et ma olen midagi palju suuremat ja paremat kui see, kelle ma arvasin end olevat minu mõistuses. Tehnilises mõttes juhtus see, et minu mõistus jäi vait ja ma olin otseühenduses oma tõelise olemusega. Mina nimetan teda oma kõrgemaks minaks, keegi teine hingeks, keegi kolmas võib-olla millekski talle suupäraseks. Ma ärkasin sellest unenäost, et ma olen vaid see, kelle ma arvasin end olevat. Mingi hetk tuli minu mõistus uuesti tagasi ja hakkas oma lugusid rääkima, kuid selleks ajaks oli mul väga kindel mõistmine, et ma olen midagi palju suuremat ja igavesemat kui need väikesed pidevalt muutuvad lood minu kohta minu peas. Tänaseks olen ma pideva harjutamise tulemusena kohas, kus ma saan teadlikult oma mõistuse sulgeda ja oma kõrgema minaga suhelda. Täpselt nii, nagu me siin sinuga praegu vestleme, saan ma oma mittefüüsilise poolega asju arutada.

See on kanaldamine?

Just. Sellist tegevust, kui sa paned enda kui inimese korra kõrvale ja lased läbi enda oma kõrgemal minal rääkida, nimetatakse kanaldamiseks. Kuid ära arva, et see on ainult selline spetsiifiline tegevus või ainult vähestele valitutele võimalik, ei. Sinul on sinu mittefüüsiline osa alati. Kõigil on. See on sinu lahutamatu osa. Kujuta ette, kuidas sa oled hästi süvenenult raamatut lugemas. Sa oled ninapidi selle raamatu sees. Raamatus, mis räägib, mis sa oled. Et sa oled nii vana ja sa oled mees või naine ja sul on sinu nimi ja sulle meeldivad need ja need asjad ja seda sa vihkad jne. See on raamat sinust. Mina saan selle raamatu teadlikult käest panna ja lasta sellel, kes on selle raamatu taga, läbi minu rääkida. Mõistuses arvad sa, et kui sa mõistuse kinni paned, kui sa selle raamatu lugemise ehk enda pideva nimetamise ja kirjeldamise lõpetad, lakkad sa eksisteerimast. Kuid kui sa seda proovid teadlikult teha, märkad sa, et see ei ole nii. Miski jääb ikkagi alles ka siis, kui sa sulged raamatu, mille kaanele on sinu nimi kirjutatud. Ja see miski ongi sinu tõeline olemus. See on see, mis on igavene ja surematu, see, kes on siin lihtsalt läbi sinu kui inimese seda maailma kogemas.

Kanaldamine on kõige lihtsamalt seletatuna inspireeritud tegevus. Kõik kunstnikud on kanaldajad, kõik muusikud, kõik sensitiivid ja ravitsejad ja ennustajad. Tegelikult on kõik see tegevus, mida sa teed, kui sul on hea tunne, kanaldamine. Sa lased oma tõelisel olemusel läbi enda voolata, läbi sinu teha, mida iganes ta teha tahab. Minu kanaldamine on see, et ma lasen oma kõrgemal minal seletada, kuidas universum toimib, mis seadustele toetub ja kuidas neid seaduseid kasutades saab teadlikult oma elu selliseks, nagu sa soovid. Sest sa soovid ikka neid asju, mida sa soovid, sa oled ju inimene siin maailmas. Sinu soovid, sinu uus auto ja raha ja tervis ja armastus, need on kõik väga toredad ja õiged soovid. Ainus meetod, kuidas need kõik saada, on märgata, et kõikide soovide taga soovid sa alati, et sul oleks hea olla, hea tunne. Ja kui sa seda mõistad, saad sa tuua oma tähelepanu praegusesse hetke ja vaadata, mis sul juba praegu on head. Mis sulle praegu hea tunde teeb. Ja seeläbi saad sa head kogema hakata enne, kui sa saad kõik need asjad, mis sa arvasid oma mõistuses, et sul peavad enne olema, kui sul saab hea olla.

Kanaldamine on kõige lihtsamalt seletatuna inspireeritud tegevus.

Mis on teistel kasu teie oma kõrgema mina kanaldamisest?

Kui me räägime minu kanaldamisest ehk näiteks kui ma kellelgi kanaldan või mõni suurem selline üritus käimas, siis vaata seda hinge ehk kõrgema mina asja nii: läte, jumal, nimeta, kuidas tahad, see on nagu suur lõputu ookean. Sinu hing, sinu mittefüüsiline osa, see on nagu hoovus ookeanis. Ja sina inimesena oled nagu üks tilk selles hoovuses. Samal ajal oled sa ka hoovus ja sa oled ka ookean. Ning ookean ja hoovus on tilk ehk sina. Ehk sinu ja minu kõrgem mina, need on üks. Need on eraldi vaadeldavad hoovused, kuid need on samal ajal ka üks ja sama ookean. Sinu ja minu kõrgemad minad ehk hinged on koos. Kui mina sulle kanaldan, kuuled sa oma kõrgemat mina. Ma olen sulle kui vahendaja või kargud seniks, kuni sa õpid ise oma kõrgema minaga suhtlema ja tema juhatusi järgima.

Millised on põhilised teemad, millega teie poole pöördutakse?

Inimeseks olemise põhilised kolm teemat, millega sa siin maailmas naljaga pooleks öeldes maadled: mateeria, suhted ja tervis.

Ennustate ka tulevikku ja ravite?

Ma üritan mõlemast tegevusest kõrvale hiilida. Jah, kui sa paned oma mõistuse kinni ja oled ühenduses mittefüüsilise maailmaga, siis seal eksisteerib kõik korraga. Ainus, mida seal ei ole, on aeg. See on inimeste maailma illusioon, et inimeseks olemisest oleks lõbus filmilik kogemus. Kui sa küsid tuleviku kohta, siis see eksisteerib samal ajal kui minevik ja praegune. Kuid kui mina sulle inimesena seda räägin, kui mina proovin sinu tulevikust rääkida, teen mina seda mulle teadaoleva sõnavaraga. Mis ei pruugi üldse olla selline, mida sina kasutad. Tulemuseks on mingi kirjeldus, millest ei saa aru ei sina ega mina. Mis puutub ravimisse, siis ma näen, mis haigus, kuid haiguse ravimine on nagu nätsuga tammi parandamine. Kuni sa ei muuda endas seda osa, miks vesi tammi surub, jäädki sa end ravima. Ma räägin sulle palju parema meelega, kuidas see kõik toimib ja kuidas sa ise saad oma asju muuta. Sest isegi kui ma müün sulle ravimi, pead sa terveks end ikkagi ise tegema. Ravim on vaid ajutine leevendus.

On teil mõni universaalne soovitus, mida järgides elu kergem on?

Jah. Peatu korra oma toimetustes ja vaata enda ümber. Märka, et sa saad kõiges positiivset vaadata. Sa saad seda teadlikult teha. Ja kui sa vaatad midagi, milles sa ei näe positiivset, siis ära vaata seda.

Kuidas teid leida, kui kellelgi tekib soov enda kõrgema minaga läbi teie rääkida?

Kõige lihtsam on seda teha minu kodulehe www.andruesvana.com kaudu, kust saab ka minu värske raamatu: „Päev peale ärkamist” tellida.