1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Alen Vezikot köitis Monique esikloo „Laps ootab ema“ müstilisus
Alen Vezikot köitis Monique esikloo „Laps ootab ema“ müstilisus

Alen Vezikot köitis Monique esikloo „Laps ootab ema“ müstilisus

img_0294Nelja-aastaseks saanud heade uudiste portaali GoodNews peatoimetaja Monika Kuzmina, luuletajanimega Monique, kirjutas ühe kauni luuletuse, leidis oma mõtetest sellele juurde viisijupi ja koos muusik Artjom Savitskiga loodi südantliigutav lugu “Laps ootab ema”.

Samuti jõudis see ilusa sõnumiga laul videosse, kus lisaks loojatele on toetava häälega kaasa löömas ka muusikud Alen Veziko, Dave Benton ja C-Jami kvartett. Antud lauluga seotud mõtetest räägib Alen Veziko.

Alen, miks otsustasite selles projektis kaasa lüüa?

See on väga ilus lugu ja ilus on kogu see mõte, mis laulus kõlab. See on projekt, milles võib vabalt kaasa lüüa. See lugu, mis välja tuli, on parem, kui see, mida ma esimesel korral oma peas kuulsin, kui üht viisijuppi kuulasin.

img_0358Kuidas te tõlgendate enda jaoks selle loo sõnumit?

Ma arvan, et selle laulu tekst kehastab minu jaoks jõululikku lootust või imedesse uskumist. Mind köitis see, loos oli natuke midagi müstilist sees.

img_0743

Kuivõrd raske või kerge on koostöö teiste muusikutega, nagu see sel korral sündis?

See ei ole keeruline, me mõtleme ju kõik ühte moodi, vähemalt muusikalises spektris. Kui tehakse koos mingeid projekte, siis leitakse ka kompromisse. Pigem on see nauditav, kui saab koos teha asja, kus on palju muusikuid koos ja koos liikudes ja avastades tekib sünergia.

img_0427

Mida öelda inimestele, kes kirjutavad luuletusi lootuses, et ka nende luuletusest võib sündida laul?

Kõige olulisem on, et soov oleks olemas. Kui sa juba mõttele jõuad, et luuletusest sünniks muusika, siis tuleb millestki alata. Harrastusluuletajad saadavad mulle sageli omi luuletusi, et äkki saaks neist laule teha. Pean tunnistama, et ma ei ole siiani kohanud ühtegi luuletust, mille peale tahaks hakata laulu tegema, aga võib-olla on see tingitud sellest, et ma tavaliselt kirjutan ise muusika ja sõnad koos. Aga see, kuidas Artjom ja Monika selle kahe peale tegid, on väga ilus!

Head Uudised GoodNews