1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Alar Ojastu: Leia aega, et olla üksi koos iseendaga
Alar Ojastu: Leia aega, et olla üksi koos iseendaga

Alar Ojastu: Leia aega, et olla üksi koos iseendaga

Alar OjastuOma sisehääle järgi elamine võib tunduda väga õudne, sest varem või hiljem hakkad sa nägema, et nii mõnigi eesmärk, mida sa varem taga ajasid, ei tõmba sind enam.

Tajud, et need eesmärgid pole üldse sinu omad, et sa tegutsed nende nimel vaid pealiskaudsetel põhjustel: kas selleks, et kellelegi meeldida; selleks, et kunagi sai alustatud ja nüüd on rakse lõpetada (sest sa ei ole ju loobuja); selleks, et saada kelleltki tunnustust; selleks, et olla “keegi” või “tegija;” selleks, et sul oli igav või selleks, et sa lootsid, et need eesmärgid annavad sulle midagi. Kuid nüüd on tunne, et sa ei taha neid asju enam üldse.

Ja nõnda nii iseenda kui ka teiste üllatuseks, võid sa jätta pooleli midagi, mille nimel oled aastaid tähtsa näoga tööd teinud. Ja isegi kui pealiskaudsest vabanemise ja loobumise protsess võib olla vabastav ning seetõttu ka meeldiv, siis sellele järgnev tühjus võib olla vägagi hirmutav. Korraga sul pole enam eesmärki.

Mille nimel ma nüüd tegutsen?

Kuid siin ongi üks olulisemaid õppetunde: hetk, mil lõpetad oma mõistuse poolt seatud sihi nimel töötamise, tekib ellu piisavalt ruumi ja tühjust, mis viib sind kohtadesse ja inimesteni ning mõteteni, mis aja jooksul (see võib võtta kuid või isegi aastaid) paljastab, nagu silme ees lahtirulluv vaip, mis on sinu tegelik eesmärk.

See miski, mida elu sinult soovib ja mille täitumist ta soosib. Katsumus on aga toime tulle ajaga, mil sinu meeleseisundis valitseb teadmatus ning elu tundub koosnevat vaid argitoimetustest.

Seetõttu, leiagi aega, et olla üksi koos iseendaga. Saa tuttavaks selle mehe ja naisega, kes sa enda sisemuses oled, sest kuidas teisiti õppida tundma inimest, kui läbi temaga koos aja veetmise?

Head Uudised GoodNews