1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Airi Vipulkumar Kansar: Estas Tonne muusika tõstab kuulaja kusagile kõrgemasse dimensiooni
Airi Vipulkumar Kansar: Estas Tonne muusika tõstab kuulaja kusagile kõrgemasse dimensiooni

Airi Vipulkumar Kansar: Estas Tonne muusika tõstab kuulaja kusagile kõrgemasse dimensiooni

airi-vipulkumar-kansar-27. novembril toimub Vene Kultuurikeskuses kontsert “Bridging The Worlds — Ühendades Maailmu”, kus publiku ette astub maailma kitarrivirtuoos Estas Tonne koos multiinstrumentalistiks nimetatava Joseph “Pepe” Danza ning elektrilise ja akustilise viiuliga musitseeriva Dimitri Artemenkoga. Legendaarse kitarristi muusika kohta avaldab oma arvamust vaimustav Eesti kantrilauljatar Airi Vipulkumar Kansar, keda paljud meist on kohanud kitarriga laval või lõkke ääres, laulmas laule, mis viivad linnast ära maale. Airi on ka ise kitarristina Estas Tonne austaja ja seda mitte väga kaua.

Kui palju olete oma elus kokku puutunud või tuttav Estas Tonne kitarrimuusikaga?

Tegelikult ma avastasin Estas Tonne ja tema muusika kõigest paar nädalat tagasi, kui üks inimene Facebookist saatis mulle ühe Youtube`i laulu lingi. Kuulasin vaikselt omades mõtetes, laul sai läbi ja algas uus laul, mis Youtube`is sellele automaatselt järgnes. See oli Estas Tonne. Jäin huviga kuulama ja otsisin lisamaterjali. Olin sügavalt lummatud.

Mis on tema juures see miski, mis võlub?

Tema muusikat kuulates jooksid mul pisarad silmist, tekkis selline eriline õnnetunne, midagi ebamaist, jumalikku. Mõtlesin endamisi, kas ta on üldse inimene või ehk midagi enamat. See muusika puudutab hinge. Tema olemus ja looming oleks otsekui Jumalikust allikast.

airi-vipulkumar-kansar

Teatavasti mängite ka ise kitarri. Mis on kitarrimuusika juures kõige keerulisemat ning samas paeluvamat?

Ma ise selline virtuoos kindlasti ei ole. Pigem mängin lihtsalt enda laulmisele saateks rütmikat. Kitarri on mõnus igale poole kaasa võtta ning saab ka lõkke ääres ilma juhtmeteta ja elektrita mängida. Usun aga, et on suur vahe, kas tegemist on lihtsalt meelelahutuse, enese väljendamisega või kõige kõrgemal tasemel Jumaliku loomingu esitamisega. Estas Tonne on eriline.

Kui võrd meditatiivseks või pigem ergutavamaks võib pidada Estast Tonne loomingut?

Tema loomingut võib leida erinevas võtmes ja kindlasti leidub igaühe jaoks midagi hingepuudutavat. Minu jaoks töötas üks konkreetne tema video kõige paremini südame tšakra avajana. Pisarad voolasid lakkamatult silmist (toimus mingi seesmine puhastus) ja südant täitis selline eriline õnnetunne. Tema muusika on midagi sellist, mis tõstab kuulajat kuskile kõrgemasse dimensiooni. Ma isegi ei kujuta ette, kui võimas võib olla päriselus tema kontserdil, kui juba läbi Youtube`i sellised ülevad tunded tekivad.

Kellele ning miks te soovitaksite tema muusika kuulamist?

Soovitaksin Estas Tonne muusikat kuulata kõigile, kes hindavad muusikalist professionaalsust, sügavust, jumalikku energiat läbi muusika…. või lihtsalt soovivad kogeda meelelist naudingut.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews