1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. 7 viisi, kuidas oma elu parandada!
7 viisi, kuidas oma elu parandada!

7 viisi, kuidas oma elu parandada!

Monika Kuzmina südamete kollektsioonist Foto: Kristel Laansoo
Monika Kuzmina südamete kollektsioonist
Foto: Kristel Laansoo

Meie endi elu peaks olema meile kõige tähtsam, et ellu viia oma elueesmärke ja unistusi. Vahel võime ajapuuduse tõttu end unarusse jätta, kuid see pole hea mõte, sest hooletusse jäetud inimene pole õnnelik inimene. Siin on mõned nipid, kuidas parandada oma elu kvaliteeti.

Toome teieni 7 viisi, kuidas oma elu parandada. Tee algust nüüd ja praegu!

Hoolitsege enda eest

Mis tähendab enda eest hoolitsemine? Kas teie hoolitsete enda eest? Kuidas te end kohtlete?

Mõelge sellele, kuidas kohtlete väikest abitut last. Kui lapsel on nälg, annate talle süüa. Kui laps nutab, lohutate teda. Julgustate last nii hästi, kui oskate. Te teate, et laps areneb tänu armastusele ja hoolivusele.

Kas kohtlete end sama hoolitsevalt? Kas armastate ja julgustate iseennast?

Millegipärast on meil raske iseennast sama armastavalt ja hoolivalt kohelda. Otsustage, et hakkate nüüd ja praegu enda eest iga päev hoolitsema.
Korrake endale iga päev – Väärin armastust ja hoolitsust ja jälgige, kuidas teie elu muutub helisevaks armastuselauluks.

Ärge võrrelge end teistega

Kas te võrdlete end teistega? Kuidas teada, et oleme targad, väärilised, enesekindlad, ilusad, õnnelikud ja edukad?

Mitte keegi ei tunne teid sama hästi, kui teie ise. Keegi ei saa kogeda teie enesega rahulolu. Ainult teie ise teate, kes te olete. Ärge võrrelge end teistega. See ei aita teid kunagi, sest tekitab pigem negatiivseid tundeid.
Kinnitage endale iga päev, et olete piisavalt hea. Olete eriline ja erakordne isiksus ning asendamatu. Ärge unustage kiitmast teie positiivseid omadusi ja te näete, kuidas teie elu muutub positiivseks kogemuseks.

Olge julge

Mis teile muret teeb? Mida te kardate? Mis teid takistab?

Meie suurim kartus on hirm ise ja parim vastand sellele on julgus.
Julgus vabastab universumi tohutult tugevaid jõude. Kui tegutseme julgelt ja anname endast parima tekib meie kehades erakordne seisund ja vabaneb hulk ennekasutamatuid jõuvarusid, mis seal peidus on olnud.
Vaadake oma hirmudele silma, mõelge julgelt, tegutsege julgelt ja tundke end hästi.

Nautige oma üksindust

Te olete unikaalsed. Kõik inimesed on erilised ja ainulaadsed. Kui tunnistame oma erakordsust, tunnistame ka oma üksindust. Vahel võib üksindus meid hirmutada. Tunneme end üksikuna, sest me ei saa aru, et tegelikult leiame üksinduses ja vaikuses parimad ideed ning tunded.

Mõte meie üksindusest toob endaga kaasa suurepärase vabadusetunde. Meie üksindus võib olla nii hirmutav, kui ka vabastav. Valige vabadus ja nautige oma üksindust. Tegelikult ei vaja me pidevalt kedagi enda kõrvale, kes meie puudusi täidaks. Me peame täitma oma puudusi ise ja saama tervikuks.

Kui oleme ise vabad, paranevad ka meie suhted teistega ning me tunneme end hästi.

Puhastage oma aurat

Kas olete kohanud kedagi ja tundnud ta tugevat kohalolekut ja isiklikku jõudu?

Me nimetame seda isiku külgetõmbejõuks ja nii see just ongi. Meie füüsilist keha ümbritseb kaitsev elektromagnetväli, mille tekitab meis olev kiirgus. Seda energiavälja nimetataksegi auraks. Selleks, et aura oleks terve ja selge, peame olema sellest teadlikud. Nii säilitame hea tervise ja positiivse energia.

Uskuge, et väärite parimat

Kuuleme palju inimestelt, et nad tunnevad nagu tammuksid justkui ühe koha peal. Kui teiega see juhtub, püüdke aru saada sellest, mida väärite. Kui te ei usu, et olete väärt parimat siis ei juhtu teie elus ka häid asju.

Korrake endale igal hetkel – Väärin elus parimat. Uskuge, et olete ära teeninud parima ja nii see lähebki!

Laske kõlada positiivsel, mitte negatiivsel

Mõtetel on suur jõud. See, millele pöörate tähelepanu, muutub tähtsaks. Kujutage ette, et teie mõtted on aed. Võite täita selle ilusate lilledega või lasta umbrohtu kasvada. Kahte vastuolulist mõtet ei saa korraga mõelda.

Kui mõtlete positiivsetest asjadest, pole enam negatiivsel kohta. Kohe, kui tunnete negatiivset mõtet, kitkuge see juba eos välja. Laske positiivsel asendada negatiivset. Kui suudame mõelda vaid häid asju, muutub meie maailm ka heaks. Ärge unustage, et te olete see, mida mõtlete.

Oluline on teadvustada oma elus toimuvat, mis teeb sind rõõmsaks ja kurvaks. Kui oled juba tõeliselt oma hetkeolukorra teadvustanud, siis tee algust selle analüüsimisega, kuidas kujunevad halvad ja head mõtted sinu sees ja millel on suurem kaal.

Tea, et kõik, mis sinu elus toimub, on sinu enda kätes ning mõtteid kujundad sa oma peas ise.

Tuuli Mäemat

Head Uudised GoodNews