1. Avaleht
  2. Hingele
  3. 6 asja, mida iga juht peab üle elama
6 asja, mida iga juht peab üle elama

6 asja, mida iga juht peab üle elama

JuhtSuuri juhte, arvamusliidreid, eeskujusid on nende uskumise pärast alati tugevalt taga kiusatud. Juhid näevad ette ning oma usku ning unistusi kuulutades peetakse neid tihtilugu naeruväärseteks unistajateks.

Kuid reaalsus on see, et ilma unistamise, eesmärkide ja siirate soovide saavutada parem elu, et hakka meie elus midagi paremaks muutuma.

Kui sinu sees on usk, et sa suudad luua parima toote, teenuse, ettevõtte, organisatsiooni, siis vaeva nähes ja järjepidevalt tööd tehes, sa suudad kõike, mida tõeliselt soovid.

Toome lugejateni Dag Heward-Mills’i raamatust “Juhtimise kunst” inspireeritud 6 asja, mida iga juht peab üle elama.

  1. Ela üle tagakiusamine. Juhte kiusatakse taga, sest nad on nähtaval. Juhte kiusatakse, sest nad räägivad millesti, mida täna veel ei ole, nad räägivad tulevikust. Inimesel, kes ei unista, kes tulevikku ei vaata, neil võib olla raske juhi suuri tulevikuplaane mõista.
  2. Ela üle see, et sind ei tunnustata. Kõige parem on endale kohe selgeks teha, et sa tunnustad ennast ise. Suuri juhte ei tunnustatagi. Suured juhid on tipus üksildased. Suured juhid tunnustavad teisi ja ennast motiveerivad samuti ise.
  3. Ela üle tühjad jutud. Juht on isik, kes elab üle tühjad jutud. Juhtides pead sa olema üle alusetutest juttudest, mida sinu kohta levitatakse. Tühjad inimesed levitavad tühje jutte. Jah, nad räägivad hämmastavaid asju, kuid juhti see ei kõiguta. Juhil on nägemus, mille poole ta liigub. Juhid, liidrid, geeniused ja talendid elab need jutud häirimatult üle ning ei unusta oma usku. Üle elada tähendab igast tormis vastu pidada. Juht on ellujääja. Selleks et ellu jääda , vajad sa pühendumist ja väga palju usku. Sa pead endasse uskuma ja uskuma, et teed õiget asja.
  4. Ela üle iga kriis. Juht elab üle iga kriisi. Jah, me kõik vajame harmooniat ja täielikku rahu. Nii see võiks olla, aga elus on oma kurvid ja käänakud. Sul tuleb ellu jääda! Sul on vaja enesekindlust ja enesemääratlust. Sa suudad seda teha! Kui sa usud, siis sa võidad. Juhil on kriisi ajal vaja sõpru ja perekonda.
  5. Ela üle kadedus, ebalojaalus ja reetmine. Inimesed, kes sinu kohta kõige alatumaid asju räägivad, on tavaliselt kõige alatumad inimesed ise. Hea inimene tegeleb enese  arendamisega, ta ei kuluta oma aega teise inimese elu hävitamisele. Juht kasvab keset vihkamist ja kadedust. Juht on ellujääja! Vahel ootavad inimesed, et vabandaksid selle eest, et sa õnnelik ja edukas oled. Kui oled juht, ära heitu vihkamisest enda ümber. Ole valmis kadeduseks ja reetmiseks, kui sinu kaalukus kasvab. Selleks, et kõik üle elada, vajad sa otsustavat ja suur usku. Ei ole tähtis, kes sa oled või mille juhtimisega tegeled, kindlasti koged sa ka reetmist. Reetmine on osa elust. Juhid võivad olla kindlad, et mingil määral on nende järgijate ridades ebalojaalsust. Hoia ebalojaalsus miinimumis ja ela üle mäss, mis võib tõusta sinu juhtimise vastu. Ära nuta selle pärast. Ära oiga selle pärast. Selline ongi juhtimine.
  6. Ela üle surve. Tõelised juhid jäävad sageli mitmesuguste äärmusliku surve alla, sest nad on rindejoonel. Nad on need, kes kõik hoobid vastu võtavad. Nad on alati surve all. Kui sa survet ei talu, ei saa sa juht olla. Hoia oma mõtlemine selge. Ära mine hulluks. Mõned inimesed murduvad surve all olles. Ära karda. Ole tugevam kui see, mis sinu vastu tuleb.

Ole vapper, sa elad selle üle!

Toimetas Monika Kuzmina 

Monika Kuzmina Peatoimetaja