1. Avaleht
  2. Hingele
  3. 5 viisi, kuidas olla õnnelikum
5 viisi, kuidas olla õnnelikum

5 viisi, kuidas olla õnnelikum

PeacockKes meist ei sooviks olla õnnelik, rõõmus ja oma igapäevaeluga rahul? Kõik soovime. Vahel piisab äratavast meeldetuletusest, et oma päevad koheselt taas õnnelikumaks muuta. Mõned väikesed sisemised mõtete muutmised ja pisiväärtuste ümbersõnastamised aitavad sellele kindlasti kaasa.

Mõtle igale halvale mõttele peale üks hea mõte 

Kui tabad ennast mõtetes kirumast, vandumast, virisemast või muul viisil negatiivselt mõtlemast, on soovitatav peale mõelda koheselt mõni positiivne mõte. Esialgu tundub tegevus küll üsna naeruväärne aga aja jooksul see läheb üle. Veel üks abinõu. Ära lase halbadel mõtetel suust sõnadena välja tulla. Püüa enne sõnastamist mõte positiivseks saada. Vihahoos on see küll ääretult raske ülesanne, aga kui kontrolli oma sõnade üle oled juba saavutanud, saavutad aja jooksul kontrolli ka oma mõtete üle.

Ära püüa kõigile meeldida 

Püüd teistele meeldida kulutab liialt energiat ja tulemus ei pruugi olla oodatud. Aplausid, kiitused ja teiste head sõnad sulle on küll kingituseks ja päikesesäraks, aga see pole siiski primaarne. Esmalt peame meeldima endale ja hea oleks, kui meeldime ka teatud hulgal valitud inimestele. Kõigile meeldima ei hakka me nagunii ja selle poole ei tasu püüeldagi.

Ela hetkes 

Mineviku taganutmine ei aita sul end paremini tunda ja tuleviku igatsemine ei muuda tänast päeva õnnnelikumaks. Ela hetkes. Naudi just tänast päeva ja praegust hetke. Võta kätte ja mine välja, jaluta, kohtu sõpradega või veeda aega perega. Väljas vaata loodust, jalutades tunneta õhku ning naudi ümbrust. Sõpradega keskendu huvitavatele teemadele või naera südamest ning perega ole mõtetes 100% kohal, pühendudes päriselt.

Ole tänulik selle eest, mis sul on 

Kirjuta iga päev üles mõni väike asi, mille eest oled tänulik. Võid tänulik olla selle eest, et sul on tervis korras. Samas võib tänu avaldada ka selle eest, et sul on soe kodu ja tore perekond. Tänada võib kõiki ja kõike. Täna ennast, sest oled tubli, järjepidev, julge, tark, osav, heasüdamlik, kaastundlik, töökas, hooliv, armastav ja miks mitte ka jumaldav. Täna elu, hetki, inimesi, loodust ja kõike, mis aga pähe tuleb. Mõne aja möödudes märkad, et tegelikult on meie igapäevaelus tohutult märkimisväärset, mille eest tänulik olla  ja mis peamine – sa õpid ajaga keskenduma sellele, mis on hea ja positiivne! Tänulikkuse tunne on hea ja positiivne.

Haara võimalustest kinni 

Kui su sõber sind kinno kutsub, võta kutse vastu. Kui sul on võimalus veeta aega heade inimeste seltsis, siis veeda. Kui su meeskonnakaaslased organiseerivad väljasõitu, püüa igal juhul kaasa lüüa. Käi olulistel perekonnasündmustel ning haara kinni võimalustest oma elu rutiin segi paisata. Jah, vajame igapäevases elus rutiini ja stabiilsust, kuid samuti vajame vahel rutiinist põgenemist. Vajame tegevusi, mis panevad meid uutmoodi proovile. Vajame keskkonna muutust, et näha, tunnetada ning hinnata enda igapäevast keskkonda. Vajame väljakutseid, mis tõestavad meile, et siiski suudame veel end üllatada. Vajame vaheldust ja võimalusi oma elu eriliseks muuta. Võta ette midagi, mida oled kaua soovinud teha. Reisi unelmate sihtkohta, helista lapsepõlvesõbrale, tee kallimale üllatus või kingi endale spaa-protseduur. Loo omale uusi võimalusi ja haara kallite inimeste pakutud võimalustest kinni!

Monika Kuzmina

Head Uudised GoodNews