1. Avaleht
  2. Hingele
  3. 5 põhjust, miks tõeotsija alustab oma teekonda
5 põhjust, miks tõeotsija alustab oma teekonda

5 põhjust, miks tõeotsija alustab oma teekonda

Tõeotsija käsiraamatus “Ärka!” inspireerib Acharya Shee Yogeesh tõeotsijaid muutma oma sotsiaalseid ja religioosseid uske ja arusaamatusi, näidates, kuidas omada otsest kogemust tõest, oma hingest.

Laienedes kaugemale pealmisest vaimsuse vahukihist, näitab Acharya Shree, kuidas praktiliselt läheneda vaimsele elule selles maailmas. See aitab sul kogeda vääramatut õnnetunnet, koguda tarkust ja õppida, kuidas jääda mõjutamatuks hinge tavaliste takistuste ees: ideoloogia, illusioon, ja sisemine vägivald nagu viha, ego, pettumus ja ahnus. Kui su keha ja mõistus on puhastunud, saad sa teadma tõde enda ja teiste elu kohta.

Raamatust “Ärka!” leiab viis põhjust, miks tõeotsija oma teekonda alustab. Hea tõeotsija, kas tunned ennast ära? Head lugemist!

Uudishimu 

Tõeotsijad soovivad teada, kes nad tegelikult on, kust nad tulevad ning kuhu lähevad. Nad esitavad küsimusi oma olemasolu kohta ning selle mõttekuse kohta. Uudishimu on algaja liikumapanev jõud, sest südames ihkavad nad teada tõde. Isegi tehes vaid väikseid edusamme, motiveerib uudishimu otsijat ning paneb teda edasi liikuma. Ilma uudishimuta ei alga teekond kunagi.

Väsinud maisest elust

Maise elu edu mõte tuleneb materiaalse rikkuse ihast ning ühiskonna ootustest. Tüdinedes materiaalsest maailmast ning mõistes, et see ei tee teda õnnelikuks, hakkab inimene otsima õnne enda seest, mitte välismaailmast. Sügaval sisimas otsib otsija õnne, mis pole ajutine ning mida ei saa nii lihtsalt ära võtta. Kui inimene mõistab, et maine elu ei too talle tõelist õnne, saab temast tõeotsija.

Huvi kadumine religiooni ja filosoofia vastu 

Paljud pöörduvad religiooni ja filosoofia poole, et mõtestada elu ja ümbritsevat maailma. Et religioon ja filosoofia ei anna lõplikke vastuseid, siis muutuvad tõeotsijad rahulolematuks. Samuti hakkavad nad nägema oma juhtide ja nende õpetuste vahelist silmakirjalikkust, inimeste lahterdamist ning mõistavad, et selline vasturääkivus ei saa viia tõeni. Religioon peaks olema ühendav, mitte eraldav jõud. Inimesed kaotavad huvi, kui mõistavad, et religiooni kuulutajad ei jälgi ise seda, mida nad õpetavad ja nad alustavad teekonda iseendasse, s.t. vaimsele teele.

Tragöödia 

Sageli võib traumaatilise sündmuse kogemine esile kutsuda klõksatuse inimeses, klõksatuse, mis paneb ta ärkama ja muutma elu eesmärke. Näiteks kui inimene satub autoõnnetusse, milles ta oleks võinud hukkuda, võid tekkida klõksatus ning see traumaatiline kogemus võib teda innustada otsima elu mõtet ning motiveerida elama täisväärtuslikku elu. Selline kogemus võib inspireerida tõe otsingule nii seda, kes koges ise seda traumaatilist sündmust, kui ka seda, kes elas läbi seda kõrvalt.

Inspiratsioon

Kui inimest ümbritsevad tõeotsijast sõbrad või pereliikmed, võib tärgata eneseotsingu soov. Nähes teisi rõõmsate, positiivsete ja rahulikena, soovivad nad ka endale neid omadusi. Sel viisil võivad ümbritsevad inimesed inspireerida teda hakkama tõeotsijaks.

Kõige tähtsam küsimus on aga: miks oled tõeotsija sina? 

Monika Kuzmina Peatoimetaja