1. Avaleht
  2. Hingele
  3. 10 romantilist filmisoovitust sõbrapäevaks
10 romantilist filmisoovitust sõbrapäevaks

10 romantilist filmisoovitust sõbrapäevaks

Reklaamivaba voogedastuskeskkond Viaplay otsis oma videoteegist välja 10 romantikast nõretavat linateost 14. veebruaril sõbrapäeva veetmiseks – sõbranna, kallima või kasti taskurätikutega.

Siin see valik on, varustatud eestikeelsete subtiitritega ning reastatud filmiportaali IMDB hinde järgi.

Eelmisel aastal kuus Oscarit võitnud “La La Land: California unistused” (2016), IMDB hinne 8,1 10st

„La La Land: California unistused“ jutustab loo algajast näitlejannast Miast (Emma Stone „Lindmees ehk (võhiklikkuse ootamatu voorus)“, „Rumal pöörane armastus“) ja pühendunud džässmuusikust Sebastianist (Ryan Gosling „New Yorgi varjus“, „Rumal pöörane armastus“), kes näevad vaeva, et saada hakkama linnas, mis on kuulus lootuste purustamise ja südamete murdmise poolest. See tänapäeva Los Angeleses aset leidev ja igapäevaelust pajatav originaalmuusikal vaatleb rõõmu ja valu, mis oma unistuste poole püüdlemisega kaasas käivad.

11 Oscarit ja lisaks 4 Kuldgloobust võitnud “Titanic” (1997) IMDB hinne 7,8 10st

Noor ja rikas tütarlaps naaseb Inglismaalt uue luksusauriku pardal, mis teeb oma esimest reisi. Tüdruk plaanib enesetappu ning otsustab end reelingult alla heita. Tema elu päästab kunstnik, kes naaseb Prantsusmaalt. Nende vahel süttib armastus. Uppumatuks peetud aurik põrkub jäämäega ning hakkab vee alla vajuma, jättes pardal olnud raskete moraalsete valikute ette. Uppumatu laev. Ennenägematu katastroof. Rääkimata lood, mis lamavad saladusena Atlandi ookeani põhjas. Millised armu- ja vapruselood, varandused ja reetmine ootavad avastamist? Kaunis seltskonnaneiu. Pennitu kunstnik. Hindamatu teemant. Kirglik armulugu, mida ei suuda takistada miski maa peal. Saatus, mida keegi poleks osanud ette kujutada. Kahe elu kohtumine, mis võis toimuda vaid unistuste laevaTitanicu pardal.

“Valgus ookeanide vahel” (“The Light Between Oceans”, 2016) IMDB hinne 7,2 10st

Austraalia sõjaveteran Tom Sherbourne (Michael Fassbender) abiellus oma naise Isabeliga 1921. aastal, ent neil pole õnnestunud lapsi saada. Varsti pärast naise teist nurisünnitust triivib nende majaka lähedal kaldale väike paat. Selles on beebi ja mehe laip, kes võib olla lapse isa. Isabel veenab Tomi last adopteerima, kuna kardab, et muidu saadetakse too lastekodusse. Tom kohtub juhuslikult nukra Hannah Roennfeldtiga (Rachel Weisz), kes leinab taga oma abikaasat ja last, kes läksid merel kaduma. Tom taipab, et nende laps Lucy (Florence Clery) on lese tütar. Nad peavad nüüd Isabeliga raske otsuse langetama.

“Adaline’i aeg” (“The Age of Adaline”, 2015) IMDB hinne 7,2 10st

Adaline Bowman (Blake Lively) on ime läbi kaheksa aastakümmet 29-aastane olnud. Ta on elanud üksilduses ning vältinud lähedust inimestega, kes võiks ta saladuse paljastada. Juhukohtumine karismaatilise filantroobi Ellis Jonesiga (Michiel Huisman) sütitab temas taas kire elu ja armastuse vastu. Kui aga nädalavahetus mehe vanematega (Harrison Ford ja Kathy Baker) ähvardab tõe päevavalgele tuua, langetab Adaline otsuse, mis muudab ta elu igaveseks.

“Pimekohting” (“Man Up”, 2015) IMDB hinne 6,8 10st

Nancyl (Lake Bell) pole armastusega vedanud, kuigi ta on käinud mitmel pimekohtingul. Rongis teel vanemate pulma-aastapäeva tähistamisele kohtab ta Jessicat (Ophelia Lovibond), kes on teel pimekohtingule. Segaduste tulemusena satub hoopis Nancy tema pimekohtingule Jackiga (Simon Pegg). Nancy tunneb küll süüd Jessica identiteedi kaaperdamise pärast, kuid naudib tekkinud olukorda. Mida aga teeb Jack, kui saab teada, kes ta on tegelikult?

“Parim osa minust” (“The best of Me”, 2014) IMDB hinne 6,7 10st

Nad olid juba kooli ajal üksteisesse armunud, ent nende sõprus ei mahtunud neiu jõuka perekonna plaanidesse. Vanemad üritasid neid lahutada, ent lõpuks lahutati nad hoopis julmade sündmuste poolt. 20 aastat hiljem naaseb neiu sünnilinna inimese matustele, kes kunagi oli nende sõpruse tunnistaja ning ainuke hing, kes uskus, et tegu pole vaid põgusa armumisega. Kunagise armastatuga kohtumine on vältimatu ning tunded võivad taas heleda leegiga lõkkele lüüa. Üksteisele silma vaadates taipavad nad, et nende ühine lugu pole veel lõpule jõudnud ning nende suhtele on alles punkt panemata.

“Elu valikud” (“The Choice”, 2016) IMDB hinne 6,6 10st

„Elu valikud“ on lugu Travis Parkerist (Walker) ja Gabby Hollandist (Palmer), kellest saavad väikeses rannikulinnas naabrid ning kes alustavad suhet, mida kumbki neist ei oleks osanud ette näha. Vaatajate ette tuuakse kümmekond aastat vältava armastusloo areng ja selle vastupidavus elu kõige määravamate hetkede taustal. Filmi keskmes on meeldejääv sõprade ja perering Sparksile omases Põhja-Carolinas ning lugu kulmineerub küsimusega, mille iga paar peab endale esitama: kui kaugele sina läheksid, et lootust armastusele elus hoida?

“Hr Õige” (“Mr. Right”, 2015) IMDB hinne 6,3 10st

Parimatel päevadel hüperaktiivne Martha (Anna Kendrick; „Lauluässad“) on pärast viimast lahkuminekut täiesti kontrolli kaotanud. Ta laliseb, pidutseb nagu loom, teeb söögiks kõik, mis talle ette jääb, ja tahab teha midagi kohutavat, aga siis kohtab ta ootamatult Francist (Sam Rockwell; „Kaua aega tagasi“). Igale teisele tunduks Francise lähenemiskatsed jubedad, kuid Marthas tekib paratamatult huvi. Nad paistavad ideaalne paar: Martha on segane, Francis on segane… Ainult et Francis on surmavat sorti segane. Ta on professionaalne palgamõrvar. Just siis, kui Martha hakkab aru saama, et tema uus kallim ei teinudki nalja, kui ütles, et pidi korraks õues kedagi tapmas käima, läheb Francise jalgealune tuliseks. Tema teeneid tahab kasutada kahtlane klient, keda ajab taga sama kahtlane FBI agent (Tim Roth; „Vihane kaheksa“, „Marukoerad“). Kui laipu hakkab järjest juurde kogunema, peab Martha otsustama, kas teha sääred või ühineda tapatalgutega.

“Minu veider seksuaalne seiklus” (“My Awkard Sexual Adventure”, 2012) IMDB hinne 6,1 10st

“Minu veider seksuaalne seiklus” on seksi- ja suhteteemasid lahkav pöörane komöödia. Jordan on tagasihoidliku loomuga raamatupidaja, kelle kallim Rachel katkestab ootamatult nende suhte, tuues põhjendust mehe puudulikud oskused voodis. Tüdruku ümber veenmiseks ning voodielu vürtsitamiseks otsustab Jordan end seksiteemal pisut harida ning juhuse tahtel kohtub ta striptiisitarina töötava Juliaga. Kui selgub, et Julia on kaelani võlgades, leiavad uued tuttavad, et käsi peseb kätt ja üksteiselt on õppida nii mõndagi.

“Mike ja Dave otsivad pulmakaaslasi” (2016) IMDB hinne 6,0 10st

Mike (Adam Devine) ja Dave Stangle (Zac Efron) on kaks venda, kes oskavad alati pidusid kaose piirini üles kütta. Kui nende noorem õde Jeannie (Sugar Lyn Beard) teatab, et abiellub, nõuavad nende vanemad, et poisid tuleks pulma koos kaaslastega, kes neid ohjeldaks. Nende internetikuulutus levib kulutulena ning köidab Alice’i (Anna Kendrick) ja Tatiana (Aubrey Plaza) tähelepanu, kes näevad aga seda pigem võimalusena tasuta Hawaiisse puhkama sõita. Tüdrukud esitlevad ennast korralike ja täiuslikena, ent on tegelikult kiimased ja ropendavad narkosõltlased. Järgneb palju nalja ja äpardusi.

Head Uudised GoodNews